ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/08/2021 20:33

Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με το ειδικό παράσημο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, χειροθέτησε τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην Μονή Βαλουκλή στο Φανάρι - Αναγνωρίστηκε η προσφορά του Έλληνα καθηγητή, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Ο Σωτήρης Τσιόδρας (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τον τίτλο του Άρχοντα Οφφικιάλου έλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σωτήρης Τσιόδρας. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης, 31 Αυγούστου, στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χειροθέτησε τον Έλληνα λοιμωξιολόγο με το ειδικό παράσημο, στην Μονή Βαλουκλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 αναγνωρίστηκε η προσφορά του Έλληνα καθηγητή, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας. Άλλωστε, ο πολύτεκνος οικογενειάρχης, πατέρας επτά παιδιών, μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ψέλνει κάθε Κυριακή σε εκκλησία της Κηφισιάς, περιοχή στην οποία διαμένει.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Τετάρτην, τελείται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, ης η αρχαία Ι. Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ. Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσῃ εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσῃ τον Ελλογιμ. Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε.. Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής. Η Ι. Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησιν εν τω Σωλέᾳ του Π. Πατριαρχικού Ναού. Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα αναγνωσθή και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ