Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Μίνι lockdown σε Ικαρία, Αχαΐα και Ηλεία - Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο

Μίνι lockdown με έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και τον δήμο Ικαρίας - Παράταση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού σε Μεσσηνία και Ηράκλειο

Ικαρία (Πηγή: Shutterstock)
Ικαρία (Πηγή: Shutterstock)

Σε μίνι-lockdown μπαίνουν από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας όπως και ο Δήμος Ικαρίας καθώς τίθενται σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Πώς θα γίνει το άνοιγμα - Διαφορετική αντιμετώπιση για ανεμβολίαστους αν βρεθεί κρούσμα

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι τα εξής:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

- Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown #Μέτρα

Best of Internet