Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της 54χρονης γυναίκας, η οποία ήταν ανεμβολίαστη και μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επέμενε να μην διασωληνωθεί προκάλεσε προβληματισμό και σοκ. Η 54χρονη που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο είχε κάνει γνωστό στις 13 Αυγούστου ότι νοσούσε από κορονοϊό και τελικά νοσηλεύθηκε στον «Ευαγγελισμό» με την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται συνεχώς. Τότε οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Εκείνη αρνούνταν διαρκώς να διασωληνωθεί και μάλιστα καλούσε σε βοήθεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook να τη βοηθήσουν οι αρνητές για να μην προχωρήσουν οι γιατροί σε περαιτέρω ενέργειες. Η 54χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, νικημένη από κορονοϊό και με τον σύζυγό της να ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους για τον θάνατό της. 

Τι έγραφε στις αναρτήσεις της η αρνήτρια του εμβολίου

Οπως μπορούσε να συμπεράνει κανείς από τις αναρτήσεις της στο Facebook, η 54χρονη γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορονοϊού και κατ' επέκταση του εμβολίου. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μία από τις αναρτήσεις της στο Facebook είχε γράψει: «Η ασπιρίνη λέει θα δοκιμαστεί ως πιθανό φάρμακο κατά του ιού σε βρετανική έρευνα. Να δεις στο τέλος θα μας πουν ότι περνάει με κοτόσουπα και βεντούζες». Η ίδια σχολίαζε: «Η γιαγιάκα μου η γλυκιά τώρα δικαιώνεται». Σε ένα άλλο ποστ ειρωνευόταν με μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και κοροϊδεύει όσους έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας εμμέσως πως αυτοί είναι που φοβούνται, ακόμη κι αν έκαναν το εμβόλιο ενώ αναρτούσε φωτογραφίες από διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών σε πόλεις της Ελλάδας.

Στις 9 Αυγούστου είχε ανεβάσει την είδηση για τον θάνατο οκτώ ηλικιωμένων από τη μετάλλαξη Κ στο Βέλγιο, σχολιάζοντας: «Πόσο μπροστά το Βέλγιο. Μετάλλαξη Κ. Κι εδώ στην ψωροκώσταινα ασχολούμαστε ακόμα με την Δ. Ξεφτιλιστήκαμε βρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνετε; Ρε πώς καταντήσαμε. Υ.Γ.: Κρίμα τα γεροντάκια, μόνο γι' αυτό λυπάμαι. Χιλιάδες κόσμο έχετε πάρει στον λαιμό σας με τα πειράματα και τα ψέματα, αλλά θα γυρίσει ο τροχός, δεν θα γυρίσει;».

Συγκεκριμένα, στις 13 Αυγούστου έγραψε: «Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον, είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο). 2ο και πολύ πιο βαρύ και σημαντικό για μένα, το Ρεξάκι δεν την παλεύει άλλο. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει αγγελούδι. Περνάμε τις τελευταίες μας στιγμές και δεν μπορώ να του δώσω το 100% όπως του αξίζει. Αχ βρε αγόρι μου, ας ζούσες εσύ κι εγώ περνάω 10 κοβιντ. Βάρυναν τα ματάκια σου ψυχή μου. Πουτ@@@ ζωή. Τέλος».

Λίγες ημέρες αργότερα, με την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται και τους γιατρούς να ζητούν να τη διασωληνώσουν, η 54χρονη έγραψε: «Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέλησή μου. Π. Α., Ευαγγελισμός, δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει».

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 54χρονης

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελίας αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος τους ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Αντιθέτως, αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Μάλιστα, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA