Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του στις 5 Φεβρουαρίου 2013 προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, είχε εξασφαλίσει τις όποιες ενέργειες απαιτούνταν για να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων. Την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε τώρα στη δημοσιότητα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο κορυφαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης που πέρασε στην αιωνιότητα, στην επιστολή του ανέφερε ότι επιθυμία του ήταν να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, όπου βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός του και πως του έχει παραχωρηθεί τάφος που έχει κατασκευαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, στην επιστολή του, επεσήμανε ότι η οικογένειά του διαφωνεί με την επιθυμία του να ταφεί στο Γαλατά Χανίων και γι' αυτό το λόγο ανέθεσε στον φίλο του, Γεώργιο Αγοραστάκη, και στην γραμματέα του, Ειρήνη Παρμενίδου, «να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες», ώστε να ταφεί όπως εκείνος επιθυμεί.

«Θα ήθελα να ζητήσω και από εσάς, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν, ως αρμόδιος δήμαρχος, αφού το προαναφερόμενο κοιμητήριο υπάγεται πλέον στον δήμο Χανίων, ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί», σημείωνε ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.