Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεδομένη θεωρούν οι περισσότεροι ειδικοί την ανοδική πορεία στα κρούσματα κορονοϊού το επόμενο διάστημα. Βασικές αιτίες είναι η κάμψη στους εμβολιασμούς και οι καιρικές συνθήκες που πλέον δεν θα επιτρέπουν τα ανοιχτά παράθυρα. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, παρά το γεγονός ότι την περίοδο που διανύουμε διαπιστώνει μια πτωτική πορεία, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: Παγώνη για εικονικούς εμβολιασμούς: Έγκλημα η υπόθεση με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα - Δέχομαι απειλές

Όπως εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα 5 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως και ο αριθμός να φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.« Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την άλλη ο Καθηγητής Φαρμακολογίας,  Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα : «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε.

Τέλος όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA