Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους ανοσοκατασταλμένους πολίτες.

Θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών και εκείνοι που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν 10πλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν ενώ ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη δική τους ασφάλεια και την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και δύο έχουν καταλήξει.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού των εφήβων 12-17 ετών. Στην ηλικιακή αυτή ομάδα παρατηρείται ήδη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ήδη πριν ανοίξουν τα σχολεία. Στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι νοσηλείες 10πλασιάστηκαν λόγω της επικράτησης Δέλτα. Επιπλέον οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν 10πλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν.

Όπως εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου, οι λόγοι που προκρίνεται ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι:

  •  για την ατομική τους προστασία, σωματική και ψυχική
  • η θωράκισή τους για την επιστροφή στο σχολείο
  • η μείωση της διασποράς του κορονοϊού, ώστε να προστατευτούν οι ευάλωτοι. Τέλος, η μείωση της πιθανότητας να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι ο εμβολιασμός των εγκύων. Η επικράτηση της Δέλτα υπαγορεύει συνεχείς υπενθυμίζεις για τον εμβολιασμό τους, όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου. Ήδη έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και δύο έχουν καταλήξει. Τα εμβόλια μπορούν να γίνονται καθ' όλη της διάρκεια της κύησης και έχουν αποδείξει την ασφάλειά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA