Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκινητικές είναι οι εικόνες από εκδήλωση στο μετρό Συντάγματος, όπου αποδίδεται φόρος τιμής στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τα τραγούδια του. Οι έμπειροι μουσικοί Βαγγέλης Μπόντας και Δημήτρης Γούζιος ερμηνεύουν τραγούδια του Μίκη, μεταξύ των οποίων τα χιλιοτραγουδισμένα: Αγάπη μου, Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Άρνηση και Νύχτα Μαγικιά. Μια πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. που προσφέρεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. 

Αυτόν τον ύστατο φόρο τιμής στον κορυφαίο Ελληνα μουσικοσυνθέτη διοργανώνει η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Όπως αναφέρει η ΣΤΑ.ΣΥ. σε ανακοίνωσή της: «Στην καρδιά της πόλης, στο σταυροδρόμι των καθημερινών διαδρομών μας, δύο έμπειροι μουσικοί, ο συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστός πιανίστας και τραγουδιστής, Βαγγέλης Μπόντας και ο αναγνωρισμένος τσελίστας, Δημήτρης Γούζιος ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, τα χιλιοτραγουδισμένα: Αγάπη μου, Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Άρνηση και Νύχτα Μαγικιά. Μια πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. που προσφέρεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ένα κάλεσμα στον κόσμο να σιγοψιθυρίσει το αντίο που ταιριάζει στον Μίκη Θεοδωράκη της ζωής και του θρύλου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώνεται το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Πλήθος κόσμου, προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας δίνουν το παρών, για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

Μετά την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος, στις 15:00  θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Στην τελετή θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου θα ταφεί, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, το πρωί της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA