Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης έχουν θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ., με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ζητεί από τους «αδιάφθορους» της Κατεχάκη σαρωτικούς ελέγχους και να ψάχνουν για οργανωμένο δίκτυο που δίνει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δίνει την εντολή να παρεμβαίνουν οι εισαγγελείς όπου κρίνουν ότι υπάρχει υπόνοια για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα ενώ οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τυχόν «σύνδεση» ανάμεσά τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ των υποθέσεων της Καρδίτσας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θα ερευνηθεί, πάντως, είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες (η μία με έδρα την Καρδίτσα και η άλλη με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι των «αδιάφθορων» σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη για πλαστά πιστοποιητικά, ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο θα μπει και νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, ύστερα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης. «Έχουμε προτεραιοποιήσει προς έλεγχο άλλα 10 εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να διακριβώσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία. Ερευνούμε ενδείξεις ανώμαλων μοτίβων π.χ. μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών. Πάμε το κοιτάμε, μπορεί να δικαιολογείται», εξηγεί χαρακτηριστικά.

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» είπε «πρέπει να επεμβαίνουν προληπτικά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να ανάψει η φωτιά και να επεκταθεί. Γι’ αυτό ελέγχουμε την έκταση αυτών των περιστατικών, εάν αποτελούν δίκτυο ή απλά μια κυρία που θέλησε να εξυπηρετήσει φίλους και συγγενείς, που είτε είναι αντιεμβολιαστές ή για άλλους λόγους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, δεν θέλουν όμως να αναλάβουν και τις ευθύνες για αυτή τους την επιλογή. Θέλουν να είναι αντιεμβολιαστές, ταυτόχρονα όμως να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορούν να πηγαίνουν στο θέατρο και κυρίως να μην τεθούν σε αναστολή. Δεν γίνονται όμως και τα δύο. Επομένως οκτώ σενάρια διασταύρωσης κάθε μέρα με συγκεκριμένα μοτίβα απάτης τα οποία τα επικαιροποιούμε κάθε φορά».

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση με τον διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη με αντικείμενο τις έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο υπουργός ζήτησε έρευνα σε βάθος με άμεσα αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μιλούν για περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τέσσερις υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσοκομείο «Γεννηματά» στη Θεσσαλονίκη αλλά και τρεις υγειονομικοί από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για τους υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκη που φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά.

ΕΔΕ για 4 εργαζομένους στο «Γεννηματάς»

Μέχρι τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού του Παλαμά. Τα πλαστά πιστοποιητικά έλαβαν δύο τραυματιοφορείς και μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ, αλλά και η αδερφή της υπαλλήλου στο κέντρο υγείας Παλαμά που εργάζεται στο Γεννηματά στο γραφείο κίνησης.«Θεωρώ ότι μέσω της αδερφής της υπαλλήλου του κέντρου υγείας Παλαμά που είναι διοικητική υπάλληλος στο Γεννηματάς. Και ελέγχεται κι αυτή για το πλαστό πιστοποιητικό», λέει ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος εργαζομένων Γεννηματάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους 4 υγειονομικούς, οι οποίοι χτες ομολόγησαν την πράξη τους.«Είπαν ότι ήταν λάθος τους και το έχουν μετανιώσει. Αλλά τώρα θα υποστούν τις συνέπειες».Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, και οι τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, πλην της διοικητικής υπαλλήλου, εργάζονται στην εντατική.«Θα πρέπει να τεστάρονται και οι εμβολιασμένοι είτε με rapid tests είτε με τεστ αντισωμάτων, έτσι, αν είναι κάποιος ανεμβολίαστος, θα φανεί».

«Δεν το έκαναν για τα χρήματα»

Στενός συγγενής των δύο διοικητικών υπαλλήλων που μοίρασαν τα πλαστά πιστοποιητικά σε φίλους, συγγενείς και υγειονομικούς, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και υποστηρίζει πως οι δύο αδερφές δεν είχαν οικονομικό κίνητρο. «Δεν υπήρχε ούτε ότι ήταν θέμα χρηματικό. Μια χαρά ήτανε, δόξα τω Θεώ οικονομικά. Δεν είχανε θέμα. Απλώς ό,τι έγινε, έγινε το θέμα ότι δε θέλανε, φοβόντουσαν το εμβόλιο και έτσι βρήκανε λύση να κρατήσουνε τη δουλειά τους. Αυτό πιστεύω εγώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μοίρασαν τα πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς που αντιμετωπίζουν όλοι προβλήματα υγείας.«Θέματα υγείας είχανε, έχουνε. Και η Γ… έχει θέματα υγείας που έχει κάνει αφαίρεση νεφρού και ο άντρας της, οποίος το έχει κάνει κανονικά το εμβόλιο, πιο πριν απ’ ό,τι έχω ακούσει, και τα αδέρφια της έχουν κάποια θέματα υγείας. Καθαρά έγινε για το ότι φοβόντουσαν το εμβόλιο, τόσα ακούγανε, όπως και εγώ ο ίδιος, δεν έχω κάνει το εμβόλιο. Θα μπορούσα και εγώ αν ήξερα κάτι να πάω να πάρω και εγώ το πιστοποιητικό».

Πλαστά πιστοποιητικά και στην Ικαρία

Τελευταίο κρούσμα των πλαστών πιστοποιητικών, στην Ικαρία. Στο στόχαστρο ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής. «Έχω καταγγελία επώνυμη με ονόματα. Με όνομα συγκεκριμένο που μου κατήγγειλε ότι έγινε ‘μαϊμού’ εμβολιασμός – δύο τουλάχιστον που υπέπεσαν στην αντίληψη της στο εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Κήρυκο», λέει ο Σωτήρης Δρούλιας, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας.

Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει φτάσει στο γραφείο της διοίκησης, ο διοικητής, μιλώντας στο LIVE NEWS, αποκάλυψε πως έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για ΕΔΕ. «Ήδη συντάσσεται το έγγραφο για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ικαρίας αλλά θα γίνει και παράσταση και στο γραφείο Εισαγγελίας Σάμου», λέει ο Νικόλαος Στεφανής, διοικητής νοσοκομείων Σάμου- Ικαρίας.«Αφορά στην ουσία τον γιατρό που ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο και δύο συναδέλφους που πήγαν εκεί κι έκαναν τον εμβολιασμό «μαϊμού». Δηλαδή τρία άτομα μου φωτογράφισε», σημειώνει ο κ. Δρούλιας.Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου βρίσκεται σε αναστολή όπως άλλωστε 23 ακόμη ανεμβολίαστοι συνάδελφοί του.

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σε επαγρύπνηση και εγρήγορση καλεί ο Εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΒασίλειος Πλιώτας, τους εισαγγελείς της χώρας ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα, προχωρώντας στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά όσων εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις.

Μάλιστα, ο κ. Πλιώτας τους ζητά: «Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρησης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών». Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρει:

«Ανακύπτει ήδη και βλέπει το φως της δημοσιότητας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 ή νόσησης, στις οποίες φέρονται ότι κάθε φορά συμμετείχαν (με θετική ενέργεια ή παράλειψη), πρωτίστως, ο δήθεν εμβολιασθείς, και πρόσωπα, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, των δομών υγείας.

Μεσολόγγι: Γιατρός παρουσίασε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης 

Γιατρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου κατηγορείται ότι παρουσίασε θετικό PCR τεστ ασθενή με COVID 19 σαν δικό του προκείμενου να αποφύγει τον εμβολιασμό του. Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο νοσοκομειακός γιατρός αρνήθηκε ότι προσκόμισε πλαστό τεστ νόσησης και ανέφερε: «Εγώ για να ταξιδέψω έκανα ένα τεστ. Αυτό βγήκε θετικό, μετά από διάφορες εδώ… μου είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας «έχεις τίποτα κάνα σύμπτωμα;» , όχι, ε έλα να το επαναλάβεις κ.τλ. Έκανα την επανάληψη, βγήκε αρνητικό, ζήτησα οδηγίες και μου είπαν να γυρίσω στην υπηρεσία μου, γύρισα και μετά από μια βδομάδα εμβολιάστηκα». 

Η καταγγελία ερευνάται και σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργηθεί έλεγχος DNA για να διαπιστωθεί αν το θετικό PCR τεστ που προσκομίσθηκε αρχικά έχει το ίδιο γενετικό υλικό με τα δύο αρνητικά pcr test. «Γενικά είχα κάποιες επιφυλάξεις, για τα εμβόλια κ.τλ, ντάξει ήμουν λίγο φοβισμένος» προσθέτει ο καταγγελόμενος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA