Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευχάριστα νέα για την 36χρονη έγκυο που νοσεί με κορονοϊό και διασωληνώθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον διοικητή, Κώστα Τερζάκη, η γυναίκα αποσωληνώθηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: «Μάχη» των γιατρών για τη διασωληνωμένη έγκυο – Δεν κατάφεραν να της κάνουν καισαρική

Ο διοικητής του Βενιζέλειου Κώστας Τερζάκης μίλησε στο ekriti.gr και είπε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία αφύπνισης της 36χρονης και έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον. «Η 36χρονη έχει ξυπνήσει και πλέον δεν είναι διασωληνωμένη, παραμένει όμως στη ΜΕΘ. Το έμβρυο είναι καλά στην υγεία του και παρακολουθείται από τους γιατρούς», είπε ο κ. Τερζάκης. 

Η 36χρονη που διανύει την 26η εβδομάδα της κύησης προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη ΜΕΘ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη. Άμεσα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή της. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες και μετά από ιατρικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί να προχωρήσει καισαρική τομή που θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει έγκυο και έμβρυο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA