Μενού
  • Α-
  • Α+

Η είδηση της νέας ενασχόλησης ενός από τους πλέον γνωστούς ποδοσφαιριστές, που μάλιστα υπήρξε και βουλευτής, έγινε viral. Ο Γιώργος Ανατολάκης, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έχοντας περάσει από... χίλια κύματα οικονομικά και εργασιακά, εντοπίστηκε να εργάζεται ως κούριερ σε εταιρεία ανταλλακτικών στη Θηβών. Όπως είναι φυσικό η υπόθεση δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, του ιδρυτή και επίτιμου πρόεδρου του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με το οποίο εκλέχτηκε ο Γιώργος Ανατολάκης το 2009. 

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Alpha, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, λέγοντας ότι ήταν ιδιαίτερα προικισμένος στα πόδια, ωστόσο τόνισε ότι παρασύρθηκε. «Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ένα φιλότιμο παιδί. Εκανε έναν γάμο με μία γυναίκα που υπερτερούσε ηλιακά, νοητικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά και ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Του τάξανε λαγούς και πετραχήλια το 2012. Είχε την τύχη μία στυμμένης λεμονόκουπας. Τον συγχαίρω που δεν ζητιάνεψε και βρήκε να κάνει μία δουλειά. Τον συγχαίρω, κρίμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ετσι στα 47 του χρόνια, ο Γιώργος Ανατολάκης, με πολύ πιο αραιά μαλλιά και αρκετά περισσότερα κιλά, με γενειάδα και μαύρα γυαλιά ηλίου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, έχει αλλάξει τελείως ζωή. «Είναι φίλος μου προσωπικός εδώ και πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε στον Alpha o ιδιοκτήτης του αταστήματος ανταλλακτικών.

Το χρονικό της πτώσης

Από τα πολυτελή λοιπόν σαλόνια των ακριβοπληρωμένων διεθνών ποδοσφαιριστών, στα αλώνια όπου χιλιάδες δίνουν τον δικό τους, ανώνυμο, αγώνα ως ντελιβεράδες, κούριερ κ.ο.κ. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ολοκληρώθηκε το 2008 στην ομάδα του Ατρομήτου. Προς το τέλος του Ιουνίου 2013, όταν πλέον ο Ανατολάκης είχε ολοκληρώσει τη θητεία του ως βουλευτής, με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας -και βουλευτή Πειραιά- Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο Γιώργος Ανατολάκης προσλαμβανόταν σε κάποια υπηρεσία του υπουργείου ως μετακλητός υπάλληλος. Με μηνιαίο μισθό περί τα 800 ευρώ. Οσοι υπέθεταν ότι ο Ανατολάκης ήταν εξασφαλισμένος διά βίου, έχοντας συσσωρεύσει αρκετά εκατομμύρια ώστε να μη χρειαστεί να εργαστεί ποτέ ξανά, εξοργίστηκαν. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν αρκετά διαφορετική, καθώς ο Γιώργος Ανατολάκης είχε εν τω μεταξύ χρεοκοπήσει.

Παράλληλα είχε καταρρεύσει και προσωπική του ζωή καθώς χώρισε επεισοδιακά με την επί 15 χρόνια σύζυγό του, τη Ζάννα Χολέβα. Η διαμάχη του ζευγαριού λύθηκε στα δικαστήρια και το διαζύγιο συνεπαγόταν μια ογκώδη αποζημίωση διατροφής την οποία έπρεπε να καταβάλλει ο Ανατολάκης για τα έξοδα διαβίωσης της κυρίας Χολέβα και των δύο παιδιών τους. Παράλληλα έχασε ακόμη και το σπίτι του, μια μεζονέτα στο Πανόραμα Βούλας, την οποία κατέσχεσε η τράπεζα έναντι των χρεών του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA