Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ταυτότητα των δύο ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο, όπου κατέπεσε αεροσκάφος τύπου Τσέσνα (Cessna), αποκαλύπτουν τα ισραηλινά ΜΜΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Times of Israel», θύματα είναι ο Haim Garon και η γυναίκα του, Esti, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους.  Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για ιδιωτική πτήση που χάθηκε από τα ραντάρ περίπου ένα λεπτό μακριά από το αεροδρόμιο της Σάμου. Λίγο αργότερα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του ελληνικού νησιού στήθηκε μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Διαβάστε ακόμη: Σάμος: Νεκροί οι επιβάτες από τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Cessna

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς. Όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα, ο Haim και η Esti Garon ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ.

Τον Μάιο του 2020, ο Geron μίλησε στο Radio 103FM για τη μαρτυρία που είχε δώσει στη δίκη του Νετανιάχου και είπε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τον κλάδο των επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Ερωτηθείς για το αν είχε δει ποτέ κάποια εγκληματική δραστηριότητα στο υπουργείο, ο Garon απάντησε ότι «το δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει αν κάτι είναι εγκληματικό ή όχι».Πάντως, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», ο Garon δεν θεωρούνται ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη της. Οι σημαντικότεροι μάρτυρες βέβαια δεν είναι ο ίδιος, αλλά οι Shlomo Filber και Avi Berger. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης σε σχέση με τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, με τη δίκη του να έχει καθυστερήσει αρκετές φορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA