Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι πολύ πιθανό να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα» απεφάνθη το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για την κατηγορία του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Οπως αποκάλυψε δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου οι δικαστές στο βούλευμά τους κατέρριψαν έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τελική απόρριψη.

Στις αποκαλυπτικές καταθέσεις που δημοσίευσε η Real News χαρακτηριστικά αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την κατάθεση που έδωσε η φίλη της γυναίκας που καταγγέλλει ότι ο γνωστός ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει τον Φεβρουάριο του 2010 μέσα στο καμαρίνι του. Η μάρτυρας αναφέρει πως «το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με πήρε τηλέφωνο η ίδια και την άκουσα πολύ τρομαγμένη και ταραγμένη, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί, ήταν δε τόσο συγχυσμένη που δεν ήξερε καν πού βρισκόταν και μου ζήτησε να τη βρω με τη μηχανή μου, λέγοντάς μου μόνο ότι βρισκόταν κάπου στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.

Οντως πήγα, ήταν σαν χαμένη, έκλαιγε, ήταν πολύ ταραγμένη και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε κοκκινίλες-σημάδια στον λαιμό της από δάχτυλα... Οσο ήμουν ακόμη με τη φίλη μου στην πλατεία Βικτωρίας και προσπαθούσα να την ηρεμήσω, ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό της από τον Πέτρο Φιλιππίδη, το οποίο έκπληκτες και σοκαρισμένες διαβάσαμε και έγραφε: ‘‘Θέλω να σε γ..., την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις...».

Στην ίδια απόφαση, όμως, περιλαμβάνονται και άλλες καταθέσεις μαρτύρων. Για μία από τις δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού, πρώην σύντροφος της παθούσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό, «όταν επέστρεψε το βράδυ στην οικία όπου συγκατοικούσαν, τη βρήκε στο κρεβάτι ξαπλωμένη, σκεπασμένη και κουλουριασμένη, ενώ την επόμενη ημέρα παρατήρησε ότι η ανωτέρω παθούσα έφερε πολλές μελανιές, κοκκινίλες και χτυπήματα στα γόνατά της».

Για την ίδια υπόθεση, άλλος μάρτυρας επεσήμανε πως εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της παθούσας ένα χυδαίο μήνυμα από τον Π. Φιλιππίδη με πλήρως ακατάλληλο περιεχόμενο... «Κατόπιν εξέτασής της από ψυχίατρο, διαγνώστηκε ότι πάσχει από αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή (παρατίθεται ιατρικό πιστοποιητικό ψυχιάτρου), η οποία και δικαιολογείται και αποτελεί αντίδραση σε περιστατικό σεξουαλικής βίας», τονίζεται στο βούλευμα για την πρώτη περίπτωση απόπειρας βιασμού, για την οποία

κατηγορείται ο Π. Φιλιππίδης.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού, για την οποία κατηγορείται ο γνωστός ηθοποιός, μάρτυρας που συνάντησε την παθούσα μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό ανέφερε: «Οταν την είδα, ξαφνιάστηκα, γιατί ήταν πολύ στενοχωρημένη, αντίθετα με ό,τι περίμενα, σκεπτική, λιγομίλητη, σκοτεινή και σε ερώτησή μου πώς πήγε η συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μου απάντησε ‘‘πιο χάλια δεν γινόταν’’, ότι της επιτέθηκε, αλλά ζοριζόταν πάρα πολύ να μιλήσει και φάνηκε ότι δεν ήθελε να μου πει κάτι παραπάνω».

Παράλληλα, σημειώνουν οι δικαστές, «κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου δεν έχει ιδία αντίληψη για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ενώ όσα καταθέτουν αποτελούν κατά βάση ισχυρισμούς που ο κατηγορούμενος τούς έχει μεταφέρει. Εξάλλου, ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου, ότι δηλαδή οι καταγγελλόμενες γενετήσιες πράξεις έλαβαν χώρα με τη συναίνεση και με πρωτοβουλία των εγκαλουσών, όχι μόνο από ερωτική επιθυμία για αυτόν, αλλά και προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους, αφού ο ίδιος είχε εγνωσμένο κύρος και καταξίωση στον χώρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης και οι εγκαλούσες προσδοκούσαν ότι θα καρπωθούν οφέλη από τη γνωριμία τους μαζί του, δεν ευσταθεί και αντιβαίνει στην κοινή λογική, δεδομένου ότι, εάν οι ως άνω καταγγελλόμενες γενετήσιες πράξεις είχαν πραγματοποιηθεί πράγματι με τη συναίνεση των εγκαλουσών, προκειμένου οι ίδιες να προωθήσουν με τον τρόπο αυτό την καριέρα τους, τότε οι εγκαλούσες, ειδικά μετά την τέλεση των παραπάνω γενετήσιων πράξεων, θα είχαν επιμείνει στην καλλιέργεια της σχέσης τους με τον κατηγορούμενο και δεν θα είχαν εξαφανιστεί σταματώντας κάθε επικοινωνία μαζί του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA