Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ματίνα Παγώνη: Αποτύχαμε στο στόχο να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού μέχρι τέλος Αυγούστου

Την εκτίμηση ότι κάτι πήγε λάθος στο σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού έκανε η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν μπόρεσε να φτάσει τον στόχο να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού στο τέλος Αυγούστου, εξέφρασε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας πως στην πορεία θα γίνουν αλλαγές στα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open, η Ματίνα Παγώνη τόνισε την ανάγκη να γίνει νέα προσέγγιση στον κόσμο για να πάει να εμβολιαστεί, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. «Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κα. Παγώνη πρότεινε οι γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία για να εμβολιάσουν τα παιδιά με την έγγραφη άδεια των γονιών τους.

«Θα γίνουν αλλαγές στα μέτρα»

Στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τα νέα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση. Εκτίμησε ότι στην πορεία θα γίνουν αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Επίσης υποστήριξε ότι η επιτροπή θα πρέπει αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι όταν δεν υπάρχει κινητικότητα δεν έχει νόημα να απασχολείται άδικα το προσωπικό. «Θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται», επισήμανε.

Τέλος, σχολίασε τα φαινόμενα με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σημειώνοντας ότι όποιος έχει παραβιάσει το νόμο θα πρέπει να πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» κατέληξε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #Ματίνα Παγώνη #παιδιά