Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η αλήθεια για τη fake φωτογραφία μαθητή με αστυνομικούς που ανάρτησαν μέχρι και βουλευτές

Η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με ελέγχους αστυνομικών σε παιδιά του δημοτικού για τα self test - Fake news έκαναν το γύρο των social media και κοινοποιήθηκαν και από βουλευτή του ΜέΡΑ25

Σάλος επικράτησε στα social media εξαιτίας μίας φωτογραφίας, στην οποία δύο αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε ένα παιδί έξω από ένα Δημοτικό Σχολείο. Αρκετοί χρήστες του Twitter, μεταξύ των οποίων η «Ελληνοφρένεια» και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ανήρτησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για ελέγχους αστυνομικών σε μαθητές Δημοτικού για τα self test.

Image
(Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.)

Ωστόσο η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με ελέγχους αστυνομικών σε παιδιά του δημοτικού για τα self test και επρόκειτο για fake news. Οι αστυνομικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, το πρωί της Δευτέρας, μοίρασαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία, φυλλάδια και σελιδοδείκτες με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

Image

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν ιδιαίτερα στην καθημερινή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, και τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ..

Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#fake news #αστυνομικοί #Μαθητές #Self Test