Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση με βιτριόλι: Ποιος είναι ο Νώντας που εν αγνοία του έγινε «πέτρα του σκανδάλου»

Έγινε εν αγνοία του η «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020 - Ο 40χρονος με καταγωγή από την Αχαΐα φέρεται να είχε ελεύθερη σχέση με την κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη και ο 40χρονος (Πηγή: Facebook)
Η κατηγορούμενη και ο 40χρονος (Πηγή: Facebook)

Έγινε εν αγνοία του η «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020. Ο 40χρονος Νώντας που έχει καταγωγή από την Αχαΐα φέρεται να είχε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, ενώ είχε συνομιλήσει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσω Facebook. Είναι ένας από τους 35 μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του που μίλησε στο STAR, επιθυμία του είναι να απεμπλακεί από την υπόθεση καθώς «δεν μπορεί να καταλάβει πως βρέθηκε μπλεγμένος αφού δεν είχε συμβεί τίποτα με την Ιωάννα».

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: «Ευχαριστώ, σου είμαι υπόχρεη» - Όλες οι συνομιλίες της Ιωάννας με την κατηγορούμενη και τον 40χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αποφάσισε να μην παραστεί στη δίκη την Τετάρτη (15/9) γιατί θεώρησε πως θα υπήρχαν αρκετοί δημοσιογράφοι. Από την πλευρά τους, πρόσωπα του περιβάλλοντός του, υποστηρίζουν πως δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν μπορεί να διαχειριστεί την έκταση που έχει πάρει το θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο 40χρονος φέρεται να νιώθει και ο ίδιος θύμα αυτής της κατάστασης, να έχει τύψεις και ενοχές και τις τελευταίες μέρες δεν επικοινωνεί με τον περίγυρό του.

Η κατάθεση μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ο 40χρονος είχε κληθεί να καταθέσει στις 10 Ιουνίου 2020, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νώντας είχε ισχυριστεί πως είχε γνωρίσει την κατηγορουμένη δύο χρόνια νωρίτερα σε ένα καφενείο στου Ζωγράφου μέσα από κοινή παρέα. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν φιλικά μέσω messenger και ανέπτυξαν μία ελεύθερη ερωτική σχέση η οποία διατηρήθηκε μέχρι και τον Ιούνιο. Η σχέση δεν είχε πιέσεις δεν έμεναν μαζί, κατέθεσε ο 40χρονος.

Για την επικοινωνία με την Ιωάννα, είχε πει πως του βγήκε σαν πρόταση φιλίας στο Facebook και για 4-5 φορές συνομίλησαν σε φιλικό επίπεδο. Στις 12 Ιουνίου 2020 είχε ζητήσει να προστεθεί η εξής φράση στην κατάθεσή του: «η κατηγορουμένη ως άνθρωπος ήταν χαμογελαστή, ευδιάθετη, χωρίς πίεση και καλό παιδί».

Image

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση του Νώντα, ο δικηγόρος του Δημήτρης Γκαβέρας είχε δηλώσει στο OPEN πως είναι το δεύτερο θύμα της υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. «Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019. Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Γνώριζε την υπόθεση με το βιτριόλι και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή. Βρίσκεται σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μία απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα καθώς έχει βρεθεί σε αυτόν τον κικεώνα», είχε πει ο κ. Γκαβέρας.

Οι διάλογοι με την Ιωάννα

Στις 26 Νοεμβρίου 2018 είναι η πρώτη συνομιλία της Ιωάννας με τον 40χρονο. Σε αυτή η Ιωάννα του ξεκαθαρίζει πως τον διέγραψε. Ολόκληρη η συνομιλία:

 • 40χρονος: Καλημέρα και καλή εβδομάδα, καλή δουλειά με χαμόγελο πάντα.
 • Ιωάννα: Καλημέρα. Επίσης. Το είδες που σε διέγραψα έτσι;
 • 40χρονος: Χαχαχα. Όχι αλλά ok. Τι έκανα και με διέγραψες, εφόσον το λες; Η έτσι απλά, βίτσιο;
 • Ιωάννα: Χμμμ για σκέψου... Κάποια ανησυχεί για εσένα.
 • 40χρονος: Χαχαχα μάλιστα όποια και να είναι γιατί δεν καταλαβαίνω τι λες, ενημέρωσέ την μιας και εσύ ξέρεις καλύτερα ότι είμαι καλά δόξα τω Θεό έχω υγεία που είναι το παν και να μην με ματιάσει. Όπως και να έχει, το λόγο της διαγραφής δεν έπιασα αλλά οκ όλα καλά. Καλή εβδομάδα.
 • Ιωάννα: Καλή συνέχεια by the way έχεις καμιά συγγένεια με κάποιον (...) δικηγόρο;
 • 40χρονος: Δεν νομίζω απλή συνωνυμία θα είναι αλλά ενημέρωσέ με με details να καταλάβω έχουμε κάποια κοινή γνωστή που ανησυχεί για εμένα οπότε γι αυτό με διέγραψες; Ο δικηγόρος κολλάει κάπου; Δεν είμαι παντρεμένος πάντως. Χαχα.
 • Ιωάννα: Χαχα ο δικηγόρος δεν κολλάει κάπου. Όχι απλά έχω αυτόν τον γνωστό και σε ρώτησα. Παντρεμένος όχι σε πιστεύω αλλά προφανώς έχω κάποια σχέση.
 • 40χρονος: Όχι δεν έχω σχέση με τον δικηγόρο, χαίρομαι που με πιστεύεις και πάντα έτσι, εάν με βοηθήσεις με την κοπέλα που εννοείς, θα σου πω αν έχω σχέση.
 • Ιωάννα: Ε, δεν μπορώ να το κάνω αυτό το ξέρεις.
 • 40χρονος: Χαχαχα. Ε όχι δεν το ξέρω αλλά δεν έκανες και κάτι ούτε θα κάνεις κακό νομίζω. Για να το λες θα ξέρεις, για αυτό και σε ρωτάω για να υπάρχει ο λόγος της και καλά διαγραφής και για να καταλάβω και αν υπάρχει και κάποια σχέση που έχω δεν κατάλαβα πως εννοείς την τόση ώρα. Ok όλα καλά. Δεν νομίζω να απαγορεύεται να μιλάς με κόσμο που ξέρει, υποθέτω δηλαδή, χαχα. Φαντάζομαι ζεις, όλα καλά;
 • Ιωάννα: Ναι καλά. Όλα καλά είμαι σε ένα μουσείο στη Βαρσοβία και απορροφήθηκα.
 • 40χρονος: Ωωωω, τέλεια καλά έκανες μήνα του μέλιτος ή μένεις μόνιμα εκεί;
 • Ιωάννα: Έχω έρθει βόλτα με τις φίλες μου.
 • 40χρονος: Καταπληκτικά να περάσετε τέλεια.
 • Ιωάννα: Ευχαριστώ.
 • 40χρονος: Παρακαλώ. Καλή επιστροφή με υγεία με το καλό.

Στις 18 Ιουλίου 2019 ο 40χρονος μίλησε για δεύτερη με την Ιωάννα:

 • 40χρονος: Καλημέρα. Πού χάθηκες; Πώς είσαι; Όλα καλά εύχομαι.
 • Ιωάννα: Ώπα όλα καλά; Εσύ; Η (...) τι κάνει;
 • 40χρονος: Ώπα ώπα χαχαχ. Καλά είναι έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε αλλά όλα καλά φαντάζομαι. Αν και εφόσον μιλάτε για τα προσωπικά της όπως κατάλαβα σίγουρα θα ξέρεις πως είναι.
 • Ιωάννα: Α κατάλαβα της τα έλεγα εγώ αλλά δεν με άκουγε. Τέσπα μέσα στη ζωή είναι αυτά δεν μιλάμε έτσι όπως το θέτεις αλλά είναι συγχωριανή φίλη και καλό κορίτσι.
 • 40χρονος: Όλα είναι μέσα στη ζωή πάντα. Δεν είχαμε ποτέ κάποια σχέση με την έννοια που μπορεί να είχες καταλάβει καθώς λόγω φόρτου εργασίας δικής μου τα τελευταία 1 - 2 χρόνια δεν μπορώ τις δεσμεύσεις γιατί δεν είναι εφικτό να είμαι συνεπής οπότε δεν το έχω. Πολύ καλό κορίτσι εννοείται και φυσικά μιλάμε και τα λοιπά που και που. Δεν έχουμε τσακωθεί αλίμονο. Τώρα εσύ τι θα μπορούσες να της πεις για εμένα εφόσον δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά δεν ξέρω αλλά okay. Εύχομαι να της έλεγες καλά λόγια χαχα.
 • Ιωάννα: Δεν της είπα κάτι προσωπικά για εσένα εφόσον προφανώς δεν σε γνωρίζω απλά καταλάβαινα τη φάση και της είχα πει πως δεν έχει νόημα να σε κυνηγάει και να σε ελέγχει γιατί φαινόταν πως κ... και δεν έχετε κάτι σοβαρό, αυτό.
 • 40χρονος: Μα δεν με κυνήγαγε ούτε με ήλεγχε όπως φυσικά δεν έκανα και εγώ σε αυτή. Άλλωστε δεν μου αρέσουν οι πιέσεις οπότε όλα αν είναι να πάνε εκεί που πρέπει αβίαστα. Υ.Σ. Πού φαινόταν πως κ... δεν κατάλαβα αλλά okay. Όλα καλά. Όχι πως το κ... είναι εκτός της ζωής μου φαντάζομαι και όλων των ανθρώπων και της (...) και εσένα και όλων γενικότερα αλλά και πάλι όλα καλά.
 • Ιωάννα: Ναι έτσι είχα καταλάβει αφού μου έστελνες μήνυμα ενώ η (...) έλεγε πως έχετε σχέση αλλά τέσπα δεν έχει και πολύ σημασία η γνώμη μου. Εγώ είμαι άσχετη με το θέμα.
 • 40χρονος: Ε, όχι δεν θα έστελνα ποτέ σε γυναίκα μήνυμα ενώ έχω σχέση αφενός και αφετέρου δεν σου είπε να έρθεις και σπίτι. Μια καλημέρα είχαμε πει χαχα όπως και να έχει όμως είναι όλα καλά και η (...) και εσύ και εγώ και εύχομαι όλος ο κόσμος.
 • Ιωάννα: Τέλεια τότε αυτό είναι το πιο σημαντικό, καλή συνέχεια.
 • 40χρονος: Ευχαριστώ πολύ και σε εσένα. Να τα λέμε όμως μη χαθείς πάλι εκτός και αν είσαι σε σχέση, οπότε το σταματάω.
 • Ιωάννα: Μην γίνεσαι αδιάκριτος αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι ευχαρίστως.
 • 40χρονος: Με συγχωρείς δεν ήθελα να γίνω. Δεν μου αρέσει απλά είναι πολύ βασική αρχή για εμένα, λέω, κάνω και τα λοιπά με κάποια που είναι σε σχέση και φυσικά να μη ζητάω και βοήθεια κατ΄ επέκταση. Χαχα.
 • Ιωάννα: Ε καλά μια καλησπέρα και μία βοήθεια δεν σημαίνει και κάτι πονηρό σε καμία περίπτωση. Εσύ το είπες, σημείωσε το και αυτό στις βασικές σου αρχές.
 • 40χρονος: Συμφωνώ το έχω και για αυτό και το είπα εύχομαι να μην ισχύει λοιπόν η κ... που είχε αναφέρει. Κ...είναι ωραίο μόνο αν υπάρχει και από τις δύο μεριές, άλλωστε και φυσικά να οδηγεί και κάπου γιατί αλλιώς είναι ξενέρωμα και χάσιμο χρόνου.

Μία ημέρα μετά, στις 29 Ιουλίου 2019 ο 40χρονος έστειλε στην Ιωάννα: «Καλημέρα σας, με χαμόγελο και υγεία. Καλή δουλειά», αλλά φαίνεται πως δεν έλαβε απάντηση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#επίθεση με βιτριόλι #Δίκη #Ιωάννα Παλιοσπύρου

Best of Internet