Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

TikTok: Σπάνε με κουτουλιές τζάμια συρμών του ΗΣΑΠ για να γίνουν viral

«Έχουμε αυτά τα πολύ συχνά περιστατικά. Ομάδες νεαρών ατόμων σπάνε ή ξεκολλάνε τα τζάμια. Τα σπάνε με διάφορους τρόπους. Δεν ξέρω τι μορφή αντίδρασης είναι αυτή», λέει ο διευθυντής του ΗΣΑΠ

Σαν να μην έφταναν οι βάνδαλοι, που σπάνε και καταστρέφουν βαγόνια και σταθμούς των ΜΜΜ, υπάρχουν και αυτοί που διψούν για λίγη δημοσιότητα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν τα 10 δευτερόλεπτα «δόξας» μέσα από τα social media. Ενας απ' αυτούς είναι κι ένας νεαρός, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο TikTok και τον δείχνει να ρίχνει κουτουλιές στο τζάμι του συρμού για να το σπάσει και να ανεβάσει το ανδραγάθημά του στην γνωστή πλατφόρμα βίντεο.

Οι άνθρωποι του ΗΣΑΠ εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς, οι βανδαλισμοί έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα την ανιούσα. Ενδεικτικά, το 2020 καταγράφονταν 14 βανδαλισμοί συρμών ανά μήνα, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 16 το 2021. Μάλιστα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν 12 βανδαλισμοί.

Όπως εξήγησε το πρωί της Παρασκευής (17/09) στο MEGA ο διευθυντής του ΗΣΑΠ, Ηλίας Μανίκας, τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν συνήθως εν κινήσει από ομάδες νεαρών.

«Έχουμε αυτά τα πολύ συχνά περιστατικά. Ομάδες νεαρών ατόμων σπάνε ή ξεκολλάνε τα τζάμια. Τα σπάνε με διάφορους τρόπους. Δεν ξέρω τι μορφή αντίδρασης είναι αυτή. Επειδή αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, δεν μπορούμε να έχουμε φύλαξη. Αυτές οι ομάδες δεν δρουν όταν υπάρχει κόσμος στο βαγόνι» σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Μανίκα, όταν βανδαλιστεί ένας συρμός αποσύρεται έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΗΣΑΠ #βανδαλισμοί #τρένο #TikTok #Βίντεο