Μενού
  • Α-
  • Α+

Αερομεταφορά φαρμάκων με drone σε απομακρυσμένες περιοχές έχει προγραμματίσει ο δήμος Τρικαίων. Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού σε μία πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση. Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, κατά την τρέχουσα περίοδο, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «HARMONY», για βιώσιμες μεταφορές φαρμακευτικού υλικού στις πόλεις μέσω πτήσεων drones.

Η πρώτη πανευρωπαϊκά αερομεταφορά φαρμάκων σε απομακρυσμένα φαρμακεία, έγινε σήμερα στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία θα χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις επείγουσας ανάγκης όπως και σε πολίτες που έχουν μειωμένη προσβασιμότητα. Το σύστημα των drones θα εφαρμοστεί, όπως τονίζει ο υπεύθυνος της e-Trikala ΑΕ, Οδυσσέας Ράπτης, πιλοτικά για δύο μήνες με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι η διερεύνηση της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διανομή φαρμάκων. Η πιλοτική εφαρμογή έχει μεγαλύτερη σημασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανάγκης ταχύτερης και πιο αποτελεσματικής μεταφοράς αγαθών και χρήσης τηλεματικών εφαρμογών.

Το ιπτάμενο όχημα ξεκίνησε -με την άδεια της πολιτικής αεροπορίας- από τον κόμβο καινοτομίας e-trikala για μια δοκιμαστική πτήση. Αυτός ο τρόπος εφοδιασμού θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με το εγχείρημα. Η πιλοτική αυτή δράση θα διαρκέσει δύο μήνες, μεταφέροντας φάρμακα από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων σε περιφερειακά φαρμακεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA