Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Efood: Μοτοπορεία από διανομείς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα

Aφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η επιστολή της efood σε 115 διανομείς της εταιρείας, τους οποίους υποχρέωνε σε αλλαγή μορφής συνεργασίας - Μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων, η efood εξέδωσε νέα ανακοίνωση

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Μοτοπορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, διανομείς, μετά την πρόθεση της efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς εργαζομένων της. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προειδοποιητική στάση εργασίας των διανομέων από τις 12 έως τις 4 απόγευμα. Τη μοτοπορεία προκήρυξε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) με αφορμή το θέμα που προέκυψε από την κίνηση της εταιρείας efood την περασμένη εβδομάδα, ενώ την κινητοποίηση στηρίζει και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού.

Image
(Πηγή: eurokinissi)

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό) σε ανακοίνωσή της, «οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι».

Οι διανομείς στον κλάδο της σίτισης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο εργασίας, για να καταλήξουν στα γραφεία της Efood στο Νέο Ηράκλειο.

Image
(Πηγή: eurokinissi)

Μοτοπορεία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Επίσης, μηχανοκίνητη πορεία από εργαζόμενους της efood βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά σε σε Πάτρα και Λάρισα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#efood #Πορεία

Best of Internet