Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εγώ δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! Θα σηκωθώ να φύγω και θα πάω στην... Αστραλία (ή Αυστραλία;)». Αυτά είναι τα λόγια ενός αρνητή του 1995 που δεν ήθελε να φοράει ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Το βίντεο με το ρεπορτάζ που έγινε πριν 26 χρόνια αποδεικνύει πως αρνητές υπήρχαν ανέκαθεν. 

Στο ρεπορτάζ που διεξήχθη όταν έγινε υποχρεωτική η ζώνη ασφαλείας, ένας άλλος οδηγός λέει «ούτε πρόστιματα θα πληρώνουμε, ούτε ζώνες θα φοράμε». Κάποιος συμφωνεί ότι «πιο καλό είναι» το να πληρώνεις επιτόπου πρόστιμο αν σε σταματήσει η τροχαία χωρίς ζώνη ασφαλείας, γιατί δε στήνεσαι και στην ουρά της εφορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=csscfuOSPOU

Το βίντεο αποδεικνύει ότι αρνητές υπήρχαν ανέκαθεν, ακόμα και σε μία εποχή που δεν υπήρχε κορονοϊός, τότε που συνωστίζονταν στα μπουζούκια και δεν κρατούσαν αποστάσεις, αλλά «επαναστατούσαν» οδηγώντας χωρίς ζώνη ασφαλείας. 

Για την ιστορία, αρνητές ζώνης ασφαλείας υπήρχαν στις ΗΠΑ από το «μακρινό» 1984. Τότε, κάτοικοι του Μίσιγκαν και της Φλόριντα αντιδρούσαν επειδή έγινε υποχρεωτική τη χρήση ζώνης ασφαλείας. «Εάν πρέπει να την φορέσω θα την φορέσω, δεν θα το κάνω επειδή με αναγκάζεις» ακούγεται να λέει ένας πολίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=glmcMeTVIIQ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA