Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρήτη: Γιατί ήχησαν οι σειρήνες στο Ηράκλειο μετά τον σεισμό

Γιατί ήχησαν οι σειρήνες στο Ηράκλειο, την ώρα του σεισμού, μεγαλώνοντας την αγωνία και τον πανικό στους πολίτες της περιοχής - Γιατί θα ηχήσουν ξανά σήμερα και κυρίως την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Ο Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι έχει μόλις καταρρεύσει από τον σεισμό - ΑΠΕ
Ο Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι έχει μόλις καταρρεύσει από τον σεισμό - ΑΠΕ

Την ώρα του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ήχησε σειρήνα στο Ηράκλειο εντείνοντας την αγωνία και τον πανικό ανάμεσα στους πολίτες. Ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει σχέση με τον σεισμό και είναι σύμπτωση.

Όπως έσπευσε να ενημερώσει μέλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου από αύριο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «Παρμενίων» για την ετοιμότητα των δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό θα ηχήσουν οι σειρήνες και σήμερα έγιναν σχετικές δοκιμές! Όπως επισήμανε θα ακουστούν κι άλλες σειρήνες για λίγα δευτερόλεπτα, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Η σχετική ανακοίνωση για την άσκηση ανέφερε: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

  • τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),
  • τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κρήτη #Ηράκλειο #Σεισμός #άσκηση