Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις επόμενες κινήσεις του 33χρονου ληστή τράπεζας της οδού Μητροπόλεως επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη του νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λεωφόρο Κατεχάκη. Το γεγονός ότι έφυγε από το ξενοδοχείο ημιδιαμονής που είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Παγκρατίου, έχοντας μαζί του τόσο το πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov όσο και τα δύο πιστόλια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σχεδίαζε άμεσα νέα ληστεία τράπεζας

Αυτό πάρα το γεγονός ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του επαρκούσαν για λίγες ημέρες, δεδομένου ότι ζούσε σε ξενοδοχεία (σ.σ. έστω και φθηνά), ενώ συνήθιζε να χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του. Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι επέλεξε να κινηθεί σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με εξαίρεση τη μάσκα για τον κορονοϊό και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου δεν είχε εφαρμόσει κάποιο άλλο μέτρο κάλυψης, έχοντας ακάλυπτο ακόμα και το χαρακτηριστικό τατουάζ του.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τον είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση για σχεδόν 15 ημέρες, γνωρίζουν ότι ο 33χρονος δεν είχε κάποιο ασφαλές σημείο τόσο για να κρυφτεί ο ίδιος όσο και για να αφήσει τον οπλισμό του. Ενδεχομένως να το αναζητούσε στην περιοχή όπου εντοπίστηκε, καθώς οι σχεδόν καθημερινές αλλαγές ξενοδοχείων ημιδιαμονής δεν ήταν και ο πλέον ασφαλής τρόπος για να κρυφτεί. 

Το επόμενο «στοίχημα» για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του συνεργού του. Εκτιμάται ότι και αυτός ζει με παρόμοιο τρόπο (σ.σ.: αλλάζοντας ξενοδοχεία ημιδιαμονής ή έχοντας βρει «καταφύγιο» σε κάποιον σπίτι) κι ενδεχομένως να προετοίμαζε νέα ληστεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA