Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 33χρονου ληστή της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, φέρνει στη δημοσιότητα το Reader.gr, λίγες ώρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, της 34χρονης συντρόφου του και του φερόμενου ως συνεργού του που έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και αναζητείται. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο - ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, οι αστυνομικοί με τα πολιτικά έχουν αφήσει στη μέση του δρόμου τις μηχανές τους, έχουν κυκλώσει τον 33χρονο και τον μεταφέρουν με γοργό βήμα προς συμβατικό όχημα της Αστυνομίας. Όλο το σκηνικό γίνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια οδηγών και περαστικών στη λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ στον 33χρονο δεν δόθηκε κανένα περιθώριο αντίδρασης αν και ήταν πάνοπλος. Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του ληστή με τα χαρακτηριστικά τατουάζ και της 34χρονης συντρόφου του, μετά την αποβίβαση τους από το ταξί, διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο - ντοκουμέντο αμέσως μετά σπεύδουν και αυτοί να επιβιβαστούν στις μηχανές και τα οχήματα τους. 

Στο μικροσκόπιο οπλοστάσιο και σημειώσεις 

Την ίδια ώρα, το οπλοστάσιο του 33χρονου ληστή της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, αλλά κι ένα μαύρο μπλοκάκι με ιδιόχειρες σημειώσεις, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Αττικής μετά την επεισοδιακή σύλληψη του στη λεωφόρο Κατεχάκη και τον εντοπισμό του διαμερίσματος που μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας είχε νοικιάσει πριν από περίπου 3 ημέρες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή του 33χρονου και της 34χρονης συντρόφου του (σ.σ. πάνω τους αλλά και στο μισθωμένο σπίτι) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα, 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια, περίστροφο με 6 φυσίγγια, ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια, νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις. Αστυνομικές πηγές σχολίαζαν ότι βρήκαν σφαίρες ακόμη και σε πακέτα από τσιγάρα που είχε ο 33χρονος, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι το σακίδιο με το Καλάσνικοφ το κρατούσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους η 34χρονη σύντροφος του. 

Χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο ο 33χρονος

Οι Αρχές –μετά από αρκετές που παρακολούθησης- εκτιμούν ότι δεν υπήρχε κάποιο υποστηρικτικό δίκτυο από πίσω του, ωστόσο, αν κι έχουν ταυτοποιήσει τον συνεργό του στις ένοπλες ληστείες δεν έχουν μπορέσει μέχρι στιγμής να τον εντοπίσουν. Όσον αφορά το οπλοστάσιο, είναι ένα στοιχείο που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. –με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να συμμετέχει και αυτή στις έρευνες-, καθώς ο 33χρονος είχε κατά το παρελθόν σχέσεις με το επονομαζόμενο ένοπλο αντάρτικο πόλεως. Γι’ αυτό και οι αξιωματικοί αναλύουν γραμμή προς γραμμή και επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις ιδιόχειρες σημειώσεις από το μαύρο μπλοκάκι, προκειμένου να δουν εάν και τι σχεδίαζε μετά τη ληστεία στην τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως.  

Να σημειώσουμε, ότι ο 33χρονος και η 34χρονη οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίσταση αδικήματα της ληστείας από κοινού κατά συρροή, συνέργεια σε ληστεία,  διακεκριμένη οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και κατοχή από κοινού ναρκωτικών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, υπόθαλψη, και βία κατά υπαλλήλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA