Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναπόφευκτο φαίνεται πως είναι το μίνι lockdown σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είναι ανησυχητικά, η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται κι ως εκ τούτου, ο μοναδικός τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας, είναι η επιβολή μέτρων. Οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη εισηγούνται την επιβολή μέτρων για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά και παράλληλα, διακομίζονται ασθενείς από όμορους νομούς, που επίσης βρίσκονται μια ανάσα από το κόκκινο και το «μίνι λουκέτο».

Σε κόκκινο επίπεδο εντάσσονται οι Π.Ε. Λάρισας, Π.Ε. Χαλκιδικής, Π.Ε. Κιλκίς και Π.Ε. Θεσσαλονίκης, όπου παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Π.Ε. Δράμας,  Π.Ε. Ημαθίας, Π.Ε. Ξάνθης, Π.Ε. Πιερίας, Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Καβάλας. Παράλληλα, σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η Π.Ε. Αργολίδας. Αυτή είναι η εισήγηση των επιδημιολόγων που συνεδριάζουν από το πρωί της Τετάρτης και δρομολογεί κι εξελίξεις στις παραπάνω περιφέρειες που παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, καθώς η εικόνα των νοσοκομείων τείνει να επανέλθει στα επίπεδα του περσινού Νοέμβρη, όπου πραγματικά το σύστημα Υγείας κρεμόταν από μια κλωστή...

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από μελέτη των δεικτών της περιοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εντάχθηκε σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού. Παράλληλα, ίδια παραμένει η αυξητική τάση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα, τα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη κατά 18% αλλά και στην Λάρισα κατά 62%.

Ετσι σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα επιβληθούν μέτρα και στη Θεσσαλονίκη, όπως και και κάποιες ακόμη περιοχές. Το επιδημιολογικό φορτίο στη βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA