Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε 19 προσαγωγές ατόμων που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο προχώρησαν δυνάμεις της Αστυνομίας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν  στην πλατεία Τερψιθέας, κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Όμάδα ακροδεξιών κινήθηκε μαζικά προς την πλατεία Τερψιθέας και επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή με αντιεξουσιαστές και μέλη της ΚΝΕ. Αμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία καταδίωξε τους ακροδεξιούς και έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. Dικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για φασιστικές ομάδες και περιθωριακά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις που πραγματοποιήσαν οι κουκουλοφόροι με τα μαύρα, έχοντας ως ορμητήριο τους το σχολείο.

https://www.youtube.com/watch?v=pyQqQYgIHmc

Έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, έπειτα από δεκάδες καλέσματα. Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», δίνουν το παρών εκατοντάδες άτομα κρατώντας πανό, σημαίες και πανό. Σημειώνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε όλη την γύρω περιοχή.

Κανονικά τα μαθήματα την Πέμπτη -Τρομοκρατημένοι οι γονείς

Ανήσυχοι δηλώνουν εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως και μαθητές και οι γονείς τους, μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο σχολείο, η οποία ολοκληρώθηκε μετά την αποχώρηση και των τελευταίων μαθητών, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Επανεμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή

Για δεύτερη ημέρα χρυσαυγίτες κρεμάστηκαν από τα κάγκελα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, διακόπτοντας τα μαθήματα και προκαλώντας επεισόδια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο μαθητές να διακομιστούν στο νοσοκομείο με κακώσεις στο κεφάλι. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την επέμβαση της Εισαγγελίας, τα επεισόδια δεν έχουν σταματήσει, αλλά η... νεολαία της Χρυσής Αυγής στέλνει «συγχαρητήρια για των αγώνα των νέων». Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία κρίθηκε εγκληματική οργάνωση και όλα τα ηγετικά της μέλη αντίκρισαν τα κάγκελα της φυλακής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA