Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αντίκρισα έναν άνθρωπο χωρίς της αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ», περιέγραψε με παραστατικότητα ο διευθυντής της εταιρείας, στην οποία εργαζόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου  κατά τη διάρκεια της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι. «Έλεγε "καίγομαι και κρυώνω ταυτόχρονα"», θυμήθηκε για τη στιγμή που την αντίκρισε αμέσως μετά την επίθεση της Έφης Κακαράντζουλα. Μιλώντας από το βήμα του μάρτυρα, ο διευθυντής αποκάλυψε πως τον είχαν πληροφορήσει ότι κάποιος είχε επιχειρήσει να επισκεφτεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου στο νοσοκομείο πριν τη σύλληψη της κατηγορουμένης και έκτοτε τα μέτρα για να εισέλθουν στη ΜΕΘ ήταν αυστηρά. 

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο - Κυνική η Κακαράντζουλα: «Ξέρεις γιατί έγινε»

Για την 20η Μαΐου 2021, ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι, ο διευθυντής κατέθεσε της Ιωάννας Παλιοσπύρου πως «την ώρα που βρισκόμουν στο γραφείο μου άκουσα φωνές. Είδα τον συνέταιρό μου να παίρνει το αυτοκίνητο και να φεύγει με ταχύτητα, σχεδόν παραβιάζοντας το φανάρι. Κατέβηκα αμέσως κάτω γιατί κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί πολύ σοβαρό. Βγαίνοντας από το ασανσέρ είδα παντού χυμένο υγρό, μέχρι την είσοδο. Περίπου 25 τετραγωνικά της εισόδου ήταν καλυμμένο με αυτό το υγρό, μπροστά στο ασανσέρ ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση, όσο πήγαινα προς την έξοδο ήταν λιγότερο. Το υγρό αυτό άφριζε. Ακόμα και σήμερα τα μάρμαρα είναι ποτισμένα, το λείο της επιφάνειας έχει υποχωρήσει, είναι σκαμμένο. Το ίδιο και τους τοίχους, αλλά τους βάψαμε . Φέραμε συνεργεία για να λειάνουν τα μάρμαρα και να βάψουν τους τοίχους. Υπολογίζω ότι το υγρό ήταν ενάμισι λίτρο, με πλατύ στόμιο το δοχείο για να πέσει κατευθείαν». 

Τότε άκουσε «φωνές ότι έριξαν βιτριόλι σε μία κοπέλα και μετά έμαθα πως ήταν η Ιωάννα». Στη συνέχεια παρέλαβε τα πράγματά της από το φαρμακείο και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο. «Ανοίγοντας την τσάντα της, είδα ότι τα γυαλιά της ήταν παραμορφωμένα, εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά Επικοινώνησα με το γραφείο για να επικοινωνήσουν με τους οικείους της», είπε ο διευθυντής της εταιρείας. 

«Καφέ άνθρωπος» 

Όταν πήγε στο νοσοκομείο η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). «Αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς της αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ, δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτός ο άνθρωπος έχει διασωθεί. Έλεγε "καίγομαι και κρυώνω ταυτόχρονα". Οι γιατροί έδιναν σκεπάσματα, κουβέρτες προσπαθώντας να διαχειριστούν το σοκ που είχε υποστεί. Άκουγα να λένε ότι το βιτριόλι συνέχιζε τη βλάβη, πώς ό,τι καθάρισαν καθάρισαν αλλά αυτό συνεχίζει να καίει», κατέθεσε. 

«Μπορούσε να πεθάνει»

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της ΜΕΘ είπε στον διευθυντή πως «η ζωή της είναι σε κίνδυνο, ότι κινδυνεύει να πεθάνει και ότι το μάτι της δεν ξέρουμε αν θα σωθεί, μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση. Δεν μπορούσα όλα αυτά να μεταφέρω στη μητέρα της, της είπα μόνο ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή». Στη συνέχεια η Ιωάννα μεταφέρθηκε στο Λάτσειο με ειδικό ασθενοφόρο όπου ο διευθυντής συνέχισε να την επισκέπτεται «για δύο λόγους, για να ξέρει ότι είμαστε κοντά της, εγώ και οι συνάδελφοι και μήπως χρειαστεί κάτι. Και οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι προέχει να σωθεί η ζωή της και όλα τα άλλα έπονται. Φοβούνταν ότι η Ιωάννα μπορούσε να πεθάνει και όχι μόνο την πρώτη μέρα, μέχρι το τέλος». 

Άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφτεί 

Στο νοσοκομείο «το επισκεπτήριο ήταν ασφυκτικό χρονικά και στη συνέχεια έγιναν και πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας. Πληροφορήθηκα ότι κάποιος άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί και αυτό ήταν πριν τη σύλληψη της δράστιδος. Τελικά το άγνωστο άτομο δεν κατάφερε να την επισκεφθεί επειδή έγινε αντιληπτό και δεν την άφησαν, ήταν εκτός λίστας. Από εκείνη τη μέρα μας σταματούσαν στην πύλη και επικοινωνούσαν με την οικογένεια της Ιωάννας, έπρεπε να δώσει το “οκ” και ξανά να ελεγχθούν τα στοιχεία μας στην είσοδο». 

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αναζητούσε τη μητέρα της σαν μικρό παιδάκι 

«Η Ιωάννα προσπαθούσε να μη δείξει την απελπισία της στη μητέρα της και η μητέρα της έκανε το ίδιο σε εκείνη. Αναζητούσε συνεχώς τη μητέρα της κάθε πέντε λεπτά, σαν ένα μικρό παιδάκι Η διαβίωση και η επιβίωσή της προϋποθέτουν αδιανόητες συνθήκες, σύντομα καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε τηλεργασία που θα ήταν μόνο και μόνο για δική της ψυχολογική στήριξη, όμως ούτε αυτό δεν γίνεται για να νιώσει καλύτερα», είπε ο διευθυντής. 

Ανάπηρη 90% - Μιλάει με ηχείο στο κινητό γιατί δεν ακούει 

«Πρέπει συνέχεια να βάζει αλοιφές, να παρακολουθεί τι προκαλούν, δακρύζει συνεχώς το μάτι της, το αυτί της κλείνει, είναι σωματικά ανάπηρη 90%  και έχει μπροστά της χειρουργεία βαρύτερα και από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Μου είπε κάποια στιγμή ότι της είπε η αστυνομία ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη της κατηγορουμένης με την ξαδέρφη της, λίγες μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου να δω τι ήταν αυτό το τηλεφώνημα. Την πήρε μπροστά μου και άκουγα, γιατί μίλαγε με ηχείο λόγω του ότι δεν ακούει», αποκάλυψε ο διευθυντής. 

Έφη Κακαράντζουλα: Η Ιωάννα θα πάρει αποζημίωση για να αγοράσει σπίτι 

«Η ξαδέρφη της είπε πως η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει. Επίσης έχω συγκρατήσει ότι η ξαδέρφη της μετέφερε, ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε. Το τηλεφώνημα αυτό της κατηγορουμένης στην ξαδέρφη της Ιωάννας ήταν κοντά χρονικά με τη μέρα που ο άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο», αποκάλυψε. 

Τέλος, σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής στον διευθυντή της εταιρείας για το τι ακριβώς γνωρίζει για 2 άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση απάντησε: «από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, άκουσα ότι η κατηγορούμενη κάλεσε σε ένα νούμερο πάρα πολλές φορές την ημέρα της επίθεσης, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε ζητήσει να της προμηθεύσει κάτι χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς τι. Διάβασα ότι ο δικηγόρος της έκανε δήλωση ότι εκείνη είχε ζητηθεί στον εντολέα του να κάνει κάποιες ενέργειες και ότι όταν άκουσε για την επίθεση φοβήθηκε για τη ζωή του και δεν μίλησε για τη δράστη. Είναι ένα έγκλημα πρωτοφανές που όταν μας ρωτούσαν ποιος μπορεί να το έκανε, δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό μας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA