Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία σύλληψη ενός ατόμου που ταυτοποιήθηκε, καθώς αναγνωρίστηκε από τα θύματα ξυλοδαρμού και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσαν φασίστες χθες (3/10) το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς είναι γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής κι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές με τη δράση του.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και από τα δικαστήρια και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση, ομάδα 10-15 ατόμων με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, συντασσόμενοι με στρατιωτικά παραγγέλματα. «Οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και με σχέδιο» σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο ότι είναι γνωστοί που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Ο επικεφαλής ήρθε με στρατιωτικό παράγγελμα. Η επίθεση ξεκίνησε λέγοντας πάμε, και ολοκληρώθηκε όταν ακούστηκε τέλος» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, οι ακροδεξιοί «πήραν το "πράσινο φως" από την ανοχή της Αστυνομίας και από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί και επιτίθεται κατά εκπαιδευτικών και προσφύγων και ξαμολύθηκαν ξανά τα τάγματα εφόδου». Τέλος, κατηγόρησε την αστυνομία ότι άργησε 20 λεπτά να επέμβει γιατί «είχε διακριτική παρουσία στην περιοχή».

«Θα μπορούσαν να μας έχουν σκοτώσει»

Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους. περίπου 10 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβλεπαν μπροστά τους με αλυσίδες και ρόπαλα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA