Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη σύνδεση της επίθεσης εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη με τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και συνομιλίες στις οποίες ακροδεξιοί μιλούν ακόμη και για νεκρούς. 

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ τόνισε πως «σκοπός της σημερινής πρωτοβουλίας είναι να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό, να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στην νεολαία της πόλης». Ο κ. Τσιαούσης κατήγγειλε πως «σε όλες τις περιπτώσεις, τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ημερομηνίες και ώρες, συμμετοχή κόσμου και εξοπλισμός όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα. Τίποτα δεν έγινε κατά τύχη ή εκ παραδρομής. Προσχεδιασμένα χτυπούσαν, προσχεδιασμένα υποχωρούσαν».

https://www.youtube.com/watch?v=9Cgg4XpNsf8

Σύμφωνα με το voria.gr, ο κ. Τσιαούσης έδωσε στη δημοσιότητα συνομιλίες από το Viber και σχόλια από αναρτήσεις σε Facebook και Instagram που σύμφωνα με τον ίδιο προέρχονται από άτομα που επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ και συμμετείχαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στιγμιότυπα οθόνης από συνομιλίες στο Instagram, σε απάντηση ιστορίας φέρεται να λένε «σήμερα θα έχετε θάνατο», ενώ αντίστοιχες συνομιλίες σε ομαδικές στο Viber, τα άτομα φέρεται να καλούν σε συγκέντρωση λίγη ώρα πριν το συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας την Τετάρτη με σκοπό να επιτεθούν στους διαδηλωτές, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα σωματεία. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν «σήμερα 17:30 φασαρία στη Σταυρούπολη».

Επίσης, σε σχόλια που έγιναν κάτω από δημοσιεύσεις φέρονται τα άτομα να καλούν σε συμμετοχή στα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «καλύτερα να είστε 8 στο σχολείο μας και όχι στον Εύοσμο», τονίζοντας πως «θα πέσει ξύλο και θα χρειαστούμε βοήθεια».

Χτύπησαν άτομο στο σχολείο 

Σε συνομιλίες στο Instagram, διαπιστώνεται σύμφωνα με τα σωματεία, πως μαθητής δέχτηκε επίθεση εντός του σχολείου επειδή ήταν μέλος της ΚΝΕ. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται σταγόνες αίματος με το μήνυμα «σαπίσαμε στο ξύλο μαθητή που καταλάβαμε ότι ήταν μέλος της ΚΝΕ». Παράλληλα ο κ. Τσιαούσης σημείωσε πως «όλες τους οι επιθέσεις και αυτές της προηγούμενης εβδομάδας και η χθεσινή σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν ταχύτατες, καταδρομικού χαρακτήρα, με δολοφονικά εργαλεία».

Στη συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης άφησαν αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας, καταγγέλλοντας πως «ενώ αυτή ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 ατόμων με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο την άφησε ανενόχλητη». Ο κ. Τσιαούσης αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώνοντας πως «η στάση της αστυνομίας είναι εγκληματική».

Επιπλέον, τα σωματεία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Θανάσης Κοκονάς σημείωσε πως επρόκειτο για μια κατάσταση που εδώ και καιρό υπήρχε στο σχολείο. «Δεν ήταν ούτε μεμονωμένο περιστατικό αλλά ούτε και ξύπνησε ένα πρωί και συνέβη», σημείωσε χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας, μάλιστα, πώς από καιρό εντός του σχολείου, υπήρχαν θύλακες που έτρεχαν τις διαδικασίες, με την ανοχή είτε και με την καθοδήγηση ατόμων από μέσα.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Πετράκης, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων τόνισε πως «αυτές τις μέρες είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά μελετημένο, που βασίζεται στην προετοιμασία χρόνων, σχέδιο», κάνοντας λόγο για απραξία της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας για να σταματήσει τέτοιες επιθέσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA