Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για τη μεταφορά των... πάρτι στις Σέρρες

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται απείθαρχοι στα αυξημένα μέτρα του μίνι lockdown που επικρατεί στην πόλη τους και συνεχίζουν... παράτυπα τη νυχτερινή τους διασκέδαση στις Σέρρες που απέχουν περίπου μία ώρα - «Καμπανάκι» στους ειδικούς και σκέψεις να «κλείσουν» και οι Σέρρες πριν να είναι αργά

DJ (Πηγή: Pexels)
DJ (Πηγή: Pexels)

Το ότι η βόρεια Ελλάδα είναι γενικώς μια περιοχή που φημίζεται για τη νυχτερινή της έντονη ζωή είναι γνωστό και φυσικά η μεγαλύτερη δράση περιστρέφεται γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες ημέρες όμως και με το μίνι lockdown σε εξέλιξη, η μουσική σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας (καφέ, εστιατόρια και μπαρ) έχει απαγορευτεί, όπως και η κυκλοφορία μετά τη 1 τα ξημερώματα. Αυτό έστρεψε πολλούς Θεσσαλονικείς να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να αναζητήσουν τη νυχτερινή τους διασκέδαση στις γειτονικές Σέρρες που απέχουν μόλις μία ώρα (80 χιλιόμετρα), καθώς εκεί δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού!

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για... αρνητές του «μένουμε σπίτι», αφού οι συγκεκριμένοι μεταφέρουν το γλέντι και το ιικό φορτίο στην γειτονική πόλη, η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών παραμένει (προς το παρόν) στο πορτοκαλί επίπεδο. Στις Σέρρες οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν ανοιχτά κέντρα διασκέδασης με τη μουσική στη διαπασών και έχουν τη δυνατότητα να... ξεδώσουν μέχρι πρωίας, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή στην πόλη τους. Κάτι τέτοιο φυσικά, μόνο ασφαλές δεν μπορεί να είναι και κανείς δεν θα ήθελε να επαναληφθούν τα περσινά σκηνικά έξαρσης της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και τα νοσοκομεία στο «κόκκινο», λόγω των απείθαρχων πολιτών.

Σκέψεις να «κλείσουν» και οι Σέρρες

Οι ειδικοί έχουν ήδη κρούσει το καμπανάκι και θεωρούν πως αυτή η στοχευμένη μεταφορά πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποτυπωθεί με αρνητικά νούμερα κρουσμάτων, γιατί ας μην ξεχνάμε πως οι Σέρρες είναι μια πόλη με αρκετά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τουλάχιστον με 1η δόση έχει εμβολιαστεί μόλις το 43% του πληθυσμού και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι στο 40.72%.

Ο συναγερμός έχει χτυπήσει και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδέχεται μέσα στις επόμενες ώρες να εισηγηθεί να ενταχθούν στο μίνι lockdown και οι Σέρρες, ώστε να πάψει να παρατηρείται αυτή η μεταφορά πολιτών και μαζί ιικού φορτίου, αλλά και να αποσυμφορηθεί ο βραδινός συνωστισμός στην πόλη. Ήδη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στο σύστημα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας είναι ασφυκτική, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξαντλούνται επικίνδυνα, τόσο στη συμπρωτεύουσα, όσο και σε γύρω περιοχές, όπως οι Σέρρες, η Χαλκιδική και η Εδεσσα. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Θεσσαλονίκη έχουν εμβολιαστεί μόνοι οι μισοί από τους κατοίκους, στη Χαλκιδική το 47%, στο Κιλκίς το 41% στη Λάρισα το 50%, στην Πιερία το 41% και στη Δράμα το 43%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Θεσσαλονίκη #Σέρρες #Κορονοϊός #διασκέδαση #Lockdown #λοιμωξιολόγοι #ΜΕΘ #ΠΟΕΔΗΝ

Best of Internet