Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 15 Οκτωβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με νέα εισοδηματικά κριτήρια - αλλά αμετάβλητα τα περιουσιακά - εν όψει και τον αυξήσεων που αναμένονται όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα. 

Οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να διαμορφώσουν τιμές πολύ πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανοίξει με τιμές πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική, πάνω από 1,20 στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 στα νησιά, με αύξηση από πέρσι περίπου 40%.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ασμάτογλου είπε εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, μεγάλες ανατιμήσεις έχουμε και στο πετρέλαιο κίνησης, που με τη σειρά τους τους φέρνουν αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά. Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ ζήτησε και πάλι την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εξηγώντας πως το κράτος δεν πρόκειται να χάσει έσοδα, τουναντίον θα βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του μέσα από την αυξημένη κατανάλωση.

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα

Τα νέα εισοδηματικά όρια με βάση τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης εξετάζεται να διαμορφωθούν:

  • Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
  • Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Έως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA