Μενού
  • Α-
  • Α+

«Νιώθω περήφανος που με λένε προδότη οι Χρυσαυγίτες», λέει σήμερα στο Reader.gr ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Σταύρου, ένα χρόνο μετά τη δίκη (7/10/2020) αποκαλύπτει πώς έγινε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στην εφηβική του ηλικία. Μιλά για όσα είδε και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς δρούσε η Χρυσή Αυγή την περίοδο πριν μπει αλλά και αφού μπήκε στη Βουλή. Σε μια συνέντευξη διάρκειας 40 και πλέον λεπτών, μία μέρα πριν από την επέτειο της δίκης της Χρυσής Αυγής, θυμάται όσα έζησε και δηλώνει περήφανος που κατάφερε να απεμπλακεί από την εγκληματική οργάνωση. 

Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Reader στον έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης

Ο Ηλίας Σταύρου, μάχιμος δικηγόρος από τη Βέροια, που εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν αρκέστηκε στο να ρίξει μαύρη πέτρα σε ό,τι σχετίζεται με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αποφάσισε να δώσει φως στην αλήθεια, την οποία και κατέθεσε στο δικαστήριο, αποτελώντας καθοριστικό παράγοντα στην εκδίκαση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία κρίθηκε εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της εγκληματίες.

Τα πιο «δυνατά» σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε στο Reader

  • «Οταν συνειδητοποίησα ότι η βία προερχόταν από την ίδια τη Χρυσή Αυγή και όχι ανεξάρτητα από τα μέλη της, σιχάθηκα
  • «Είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου»
  • «Ήταν ψυχοφθόρα διαδικασία, αλλά ένιωσα ανακουφιστικά, γιατί είπα μόνο αλήθεια».
  • «Απειλούσαν εμένα και τηλεφωνούσαν στη μητέρα μου που μόλις είχε περάσει εγκεφαλικό. Τότε, αποφάσισα να καταθέσω κατά τους».
  • «Για έξι μήνες δεν βγήκα από το σπίτι, δεν εργαζόμουν, είχα κλείσει τα κινητά. Ήμουν τρομοκρατημένος».
  • «Όταν γνώρισα την Μάγδα Φύσσα, ντράπηκα. Ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη που υπήρξα μέλος της Χρυσής Αυγής».

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του Ηλία Σταύρου στο Reader

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA