Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μυρτώ της Πάρου: Θα συνεχίσει τη θεραπεία της σε νοσοκομείο του Ανόβερου

Καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια η άτυχη Μυρτώ της Πάρου, όμως η οικογένειά της βρήκε θετική ανταπόκριση από το κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η θεραπεία της 23χρονης στην προσπάθεια για βελτίωση της υγείας της

Θετική εξέλιξη για τη νεαρή Μυρτώ από την Πάρο που εδώ και εννέα χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, έπειτα από την άγρια κακοποίηση που υπέστη από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά. Οπως έγραψε η μητέρα της 23χρονης στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, η Μυρτώ έγινε αποδεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης της υγείας της. Η οικογένειά της έχει προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης.

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη δέχτηκε τεράστια ανταπόκριση από χιλιάδες χρήστες του Facebook.

Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα της κοπέλας τα είχε βάλει με το ελληνικό κράτος, λέγοντας πως «...μας έχουν αφήσει στην τύχη μας», βρισκόμενη έξω από το ΣτΕ. Η κ. Κοτρώτσου είχε βρεθεί στο Α' Τμήμα του Συμβουλίου ζητώντας με αίτησή της να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης, αίτημα που είχε απορρίψει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πρωτεύουσας.

Φανερά συγκινημένη από τη θετική απάντηση του ιατρικού κέντρου του Ανόβερο, η μητέρα της κοπέλας έγραψε, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαίτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω covid-19 και γενικά του υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα.

Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ' όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μέρες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πάρος #μητέρα #Κακοποίηση #Νοσοκομείο #Facebook #Γερμανία

Best of Internet