Μενού
  • Α-
  • Α+

Με δυνατές βροχές οι οποίες συνοδεύονται απο ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε την επέλαση της στην χώρα μας η κακοκαιρία Αθηνά η οποία προέρχεται απο τον Ιταλικό Νότο. Ήδη απο χθές το βράδυ Κέρκυρα και Ζάκυνθος πήραν μια πρώτη δυνατή γεύση καθώς εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. Και αν στην αρχή το σύστημα αυτό επηρέασε (και θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο σε λίγες ώρες) το Ιόνιο, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθεί ανατολικότερα και θα φτάσει και στην Αττική.

Αναλυτικότερα για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα είναι πιθανό το χαλάζι να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Χθες αργά το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους των νησιών του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στο εν λόγω μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας γίνεται προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή και συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Επισημαίνεται ότι πρέπει να ασφαλιστούν αντικείμενα προκειμένου να μην παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

https://twitter.com/112Greece/status/1445837212336091139?ref_src=twsrc^tfw

Κλειστές θα μείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Την είδηση επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρκατορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας, Κώστας Ζορμπάς. 

Προειδοποίηση Καλλιάνου για την Αθήνα

Σε ότι αφορά την πρωτεύουσα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά απο αργά απόψε τη νύχτα με δυνατές βροχές. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής η κακοκαιρία θα ενταθεί θα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι.

«Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία», είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστούν και πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις. «Φέτος αυτές οι βροχοπτώσεις, οι πολύ έντονες, έρχονται πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ακόμα και στην Αττική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA