Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια ύψη νερού «έφερε» μαζί της η κακοκαιρία Αθηνά η οποία απο αργά το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζει να σφυροκοπά την Κέρκυρα αλλά και την Ήπειρο. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Έως τις 18:00 το απόγευμα ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 120 χιλιοστά καταγράφονται στους μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας. Άλλοι μετεωρολογικοί σταθμοί που ανήκουν σε ιδιωτικά δίκτυα κατέγραψαν ακόμα και 180 χιλιοστά. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος και την ένταση του φαινομένου, αξίζει να αναφερθεί πως, ο υετός αυτός αναλογεί περίπου στο μισό του ετήσιου υετού στο κέντρο της Αθήνας!

Οι σφοδρές καταιγίδες μετέτρεψαν κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας σε ποτάμια, αυλές σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, για άντληση υδάτων, για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε τον δρόμο της επαρχιακής οδού Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA