ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/10/2021 14:53

Συμβούλιο της Επικρατείας: Πότε ανακοινώνεται η απόφαση για τις προσφυγές κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Συζητήθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις  Ομοσπονδιών, Σωματείων και πολιτών, που διαφωνούν με τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) για τον κορονοϊό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συμβούλιο της Επικρατείας: Πότε ανακοινώνεται η απόφαση για τις προσφυγές κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών
Εμβολιαστικό κέντρο (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Συζητήθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις Ομοσπονδιών, Σωματείων και πολιτών, που διαφωνούν με τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Χωρίς όριο η πληρότητα σε εστίαση, θέατρα και σινεμά για εμβολιασμένους - Τα νέα μέτρα

Ειδικότερα στο Ανώτατο Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), πυροσβέστες που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμό τους, καθώς και 8 πολίτες.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τα self test, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Μεταξύ άλλων οι νομικοί τους παραστάτες υποστήριξαν ότι η κοινή υπουργική απόφαση ( ΚΥΑ) για την εμβολιασμό και τη χρήση self test, όπως και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία στηρίχθηκε η έκδοση της ΚΥΑ, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

Τα επιχειρήματα από την πλευρά του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ήταν μεταξύ άλλων πως βρισκόμαστε σε πόλεμο καθώς βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση και σ΄ ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα. Ανέφεραν επίσης ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ. Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις της εντός του επόμενου τριμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ SELF TEST ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΑΒ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ