Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την απολογία της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλα θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη αναμένεται να ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι από το εμπόριο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το κατάστημα. Η απολογία της αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς το μόνο που έχει αποκαλύψει είναι πως επιτέθηκε στην Ιωάννα. 

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Ενδείξεις για γυναίκα συνεργό - Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, η Έφη Κακαράντζουλα θα ισχυριστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών πως δεν είχε ανθρωποκτόνο σκοπό αλλά ήθελε να τραυματίσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, θα ζητήσει συγγνώμη, θα υποστηρίξει πως εφοδιάστηκε με το βιτριόλι από το εμπόριο αλλά δεν θα αποκαλύψει τον προμηθευτή και θα πει πως δεν είχε συνεργούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα μιλήσει και για τη σχέση της με τον 40χρονο Νώντα. 

Συγκλονιστική κατάθεση 

Στην τελευταία δικάσιμο, κατέθεσε ο ψυχίατρος που κουράρει την Ιωάννα Παλιοσπύρου από τις πρώτες ημέρες της αποτρόπαιης επίθεσης με το βιτριόλι.  «Εχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο», κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το βιτριόλι ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, Κοντοάγγελος Κωνσταντίνος. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να εξαφανιστεί η σκέψη της αυτοκτονίας από το μυαλό της κοπέλας.

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί 3 τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά... η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κλπ βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε», είπε ενώπιον του δικαστηρίου. 

Με την φαρμακευτική αγωγή κατάφερε η Ιωάννα να αντέξει τα χειρουργεία, η οποία νιώθει φόβο: «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA