Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής, ο Σωτήρης Λαφαζάνης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα με μηχανάκι στο κέντρο της Αθήνας. Ηταν ο ιδιοκτήτης του ιστορικού μπαρ «Αρχάγγελος» στο Μεταξουργείο, το οποίο έγραψε τη δική του Ιστορία και απέκτησε φανατικό κοινό, καθώς ήταν ένας ζεστός χώρος που λατρεύτηκε για την παλιά καλή ελληνική μουσική, αλλά και γιατί ήταν από τα ελάχιστα μαγαζιά στην Αθήνα δίχως «ταμπέλες» στις μουσικές επιλογές.

O πρώτος «Αρχάγγελος», άνοιξε το 1996 στου Ψυρρή (στην οδό Τάκη), με τη μορφή πιάνο μπαρ, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην πλατεία Αυδή μετά στην οδό Κίμωνος.

«Εδώ μέσα οι ίδιοι άνθρωποι που φέρονται αλλιώς σε άλλα μέρη είναι διαφορετικοί. Εδώ έρχονται πρώτα για τον εαυτό τους. Επειδή έρχονται για τον εαυτό τους χαλαρώνουν. Εδώ είναι ο εαυτός τους. Ενώ αλλού ποζάρουν, απομονώνονται, απαξιούν, βγάζουν ξινίλα... Εδώ μέσα όμως δεν τους παίρνει. Δεν τους παίρνει γιατί δεν θέλουν και οι ίδιοι να τους παίρνει» δήλωνε ο Λαφαζάνης σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εξηγώντας τι έκανε διαφορετικό τον δικό του χώρο. 

Οπως είχε προσθέσει, «ο Αρχάγγελος προσπαθεί να προτείνει πραγματάκια, αλλά μέσα από τη διάθεση του τι μ' αρέσει εμένα. Ακούω μουσικές, όχι λόγια. Τα λόγια τα αφήνω για να τα μοιραστώ με τον κόσμο στον Αρχάγγελο. Εχω κόσμο που μετά από χρόνια που μπορεί να εξαφανιστεί και να αποκτήσει άλλα στέκια, κάποια στιγμή σε ιδιαίτερες στιγμές και συνθήκες θα με θυμηθεί. Και μου αρέσει, κι ας μην έρχεται συχνά».

Η φωτογραφία παρακάτω είναι από τον λογαριασμό της Ελεονώρας Ζουγανέλη που ήταν συχνή θαμώνας του μπαρ. 

https://www.instagram.com/p/-AZGj9xFG5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA