Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει και τη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη με το ύψος της βροχής να φτάνει τα 25 χιλιοστά και το 112 να χτυπά στα κινητά των κατοίκων της πόλης. Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο δυνατός αέρας από την κακοκαιρία έφερε τρικυμία στον Θερμαϊκό, με τα κύματα να ξεχειλίζουν ακόμη και στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου, ενώ, λίγα μέτρα μακριά, οι υπαίθριοι χώροι της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνες.

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θυμίζουν ποτάμια και τα ορμητικά νερά «σκεπάζουν» ακόμη και ρόδες σταθμευμένων οχημάτων, ωστόσο, έως τώρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, πάρα μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων στο κέντρο και μια στον δήμο Βόλβης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως και αύριο, Παρασκευή, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας, σε υψόμετρο των 1.800 μέτρων. Κλείνοντας, ο μετεωρολόγος συνέστησε την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών. «Συνιστάμε αυξημένη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA