Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα στα Πατήσια μέσα σε 48 ώρες

Το ετήσιο αθροιστικό ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά - Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση το Τατόι, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα στην Αττική. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του 24ώρου της Πέμπτης (14/10) έως το απόγευμα της Παρασκευής (15/10) καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση το Τατόι, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά. Υπενθυμίζεται ότι ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως στα Πατήσια κατά το διήμερο του «Μπάλλου», έπεσαν 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Σημειωτέον ότι το ετήσιο αθροιστικό ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά.

Image
(πηγή: Meteo.gr)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου. Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου. Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του 24ώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10.

Image
(πηγή: Meteo.gr)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#κακοκαιρία #Μπάλλος #Καιρός #βροχές #Αττική

Best of Internet