Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίτημα προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της εφετειακής απόφασης που αφορά τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέβαλλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν εμπρόθεσμη και συνεπώς νομότυπη, η κατάθεση από την πολιτική αγωγή ενόσω ήταν σε εξέλιξη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, της δήλωσης που απαιτεί ο Ποινικός Κώδικας για τους φερόμενους ως παθόντες, ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για τα παραπάνω αδικήματα.

Σημειώνεται ότι με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η απιστία σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος διώκεται μόνο κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως. Τον τελευταίο λόγο για το εάν θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση τον έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ' επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA