Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Ερχονται οι μωβ περιοχές - Τι εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Στην επαναφορά ενός ακόμα επιπέδου στον επιδημιολογικού χάρτη, του λεγόμενου «μωβ» ή «βαθύ κόκκινου» συμφώνησε η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση

Πολίτες στην Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)
Πολίτες στην Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)

Στην επαναφορά ενός ακόμα επιπέδου στον επιδημιολογικού χάρτη, του λεγόμενου «μωβ» ή «βαθύ κόκκινου» συμφώνησε η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/10). Πρόκειται για το επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου», που υπήρχε και κατά το προηγούμενο έτος και καταργήθηκε την άνοιξη του 2021, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε σημαντική μείωση.

Διαβάστε ακόμη: Ρόζα Κιτζατίδου: 8 μήνες με Covid - Η συγκλονιστική περιγραφή - μήνυμα στους ανεμβολίαστους

Στο επιπρόσθετο επίπεδο, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στον επιδημιολογικό χάρτη ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα, εάν «περάσει» από την κυβέρνηση, δεν έχουν -επί του παρόντος τουλάχιστον αποφασιστεί επιπλέον μέτρα. Η επαναφορά του κρίθηκε αναγκαία ενόψει της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, λόγω καιρού και ανοίγματος των δραστηριοτήτων, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανής και αναμένεται να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.

Το νέο επίπεδο θα αποτυπώνει σαφέστερα τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, βοηθώντας τόσο τους επιστήμονες, όσο και τους πολίτες αλλά και τις υγειονομικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και να προλαμβάνονται οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της επιδημίας. Στη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η Επιτροπή επεξεργάστηκε και τις αναμενόμενες τροποποιήσεις στη νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, ώστε να είναι πιο κατανοητά, ομαδοποιημένα και πιο απλά στην εφαρμογή τους, στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης που που εξαρχής προβλεπόταν.

Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές, αλλά μόνο τροποποιήσεις. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα και αύριο, Πέμπτη (21/10), κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα από το υπουργείο Υγείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Μέτρα #Κρούσματα #εμβολιασμός #υπουργείο Υγείας

Best of Internet