Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση ζευγαριού που ευθύνεται για τουλάχιστον 10 κλοπές από καταστήματα στα νότια προάστια της Αττικής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reader. Πρόκειται για ζευγάρι κακοποιών που συνελήφθη μετά από έρευνες εβδομάδων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στη Νέα Σμύρνη.

Ο λόγος για έναν 34χρονο και την 38χρονη σύντροφο του στη ζωή και την... παρανομία, οι οποίοι εντοπίστηκαν σχεδόν επ’ αυτοφώρω από την ΕΛ.ΑΣ., με τον 34χρονο να προβάλει σθεναρή αντίσταση και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία και για βία κατά υπαλλήλων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το «επιχειρησιακό» όχημα του ζευγαριού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με την 38χρονη να κατοπτεύει την περιοχή, την ώρα που ο 34χρονος περιεργαζόταν κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι. Αμφότεροι ακινητοποιήθηκαν, με τον άνδρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Τόσο στην κατοχή του άνδρα, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα. Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της εξιχνιάστηκαν άλλες 9 περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια). Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο 34χρονος όσο και η 38χρονη είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA