Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου όταν ομάδα 30 περίπου νεαρών ατόμων Ρομά, άρχισαν να καίνε λάστιχα στο δρόμο. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας για να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μετά από λίγο τα επεισόδια έληξαν. Αστυνομικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το επεισόδιο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αστυνομική καταδίωξη της Παρασκευής στο Πέραμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σκοτωθεί ένας 20χρονος Ρομά. 

Ακολούθησε και δεύτερο επεισόδιο και απόπειρα κλεισίματος δρόμου στις 21:30 το βράδυ, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 80 άτομα και τους απώθησαν αστυνομικοί. 

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται το ενδεχόμενο αντεκδίκησης, καθώς υπάρχει προϊστορία μετά από ανάλογα περιστατικά, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι της κοινότητας των Ρομά.Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα. 

Πέραμα: Το χρονικό της καταδίωξης 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο καθώς το όχημα είχε σπασμένο φινιστρίνι, εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη. Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν.

Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί. Οσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.Τελικά, έγινε γνωστό πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Ρέντη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA