Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής (22/10) 7 αστυνομικοί συμμετείχαν σε άγρια καταδίωξη τριών Ρομά στο Πέρασμα, απολογισμός της οποίας ήταν ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από δεκάδες σφαίρες. Σημειώνεται, ότι οι δράστες, που είχαν κλέψει αυτοκίνητο από τον Ρέντη, ήταν άοπλοι. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους 7 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.  Ο 20χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του, άλλα και δύο ακόμη άτομα, αρχικά έκλεψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και όταν έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας, αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην περιοχή του Περάματος, το όχημα του 20χρονου εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς. Όπως φάνηκε, οι εν λόγω αστυνομικοί φαίνεται ότι πυροβόλησαν κατά του οχήματος, με τα πυρά τους να σκοτώνουν τον 20χρονο οδηγό και να τραυματίζουν έναν από τους άλλους δύο επιβαίνοντες, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει, αλλά ταυτοποιήθηκε από τις αρχές. Πρόκειται για τον τρίτο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και κατάφερε να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Αρχικά, μάλιστα ο τραυματίας αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του όμως λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και αυτόν.

Πέραμα: Η κατάσταση του τραυματία

Όσον αφορά στον τραυματία, φαίνεται ότι είναι ένας 16χρονος ο οποίος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα.Εντός της ημέρας ο ανήλικος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όσον αφορά στον τρίτο επιβαίνοντα του οχήματος, ο οποίος το έσκασε από το σημείο κατά τη διάρκεια του συμβάντος, είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι, και αυτός, ανήλικος. Ακολουθεί βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι πυροβολισμοί στο πλαίσιο της καταδίωξης που έγινε τα ξημερώματα στο Πέραμα. Στο βίντεο ακούγονται οι ήχοι από τα πυρά των αστυνομικών κατά του οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος αγνόησε σήμα τους και δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Πέραμα: Φόβοι για αντίποινα από Ρομά 

Ένταση επικράτησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου όταν ομάδα 30 περίπου νεαρών ατόμων Ρομά, άρχισαν να καίνε λάστιχα στο δρόμο. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας για να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μετά από λίγο τα επεισόδια έληξαν. Αστυνομικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το επεισόδιο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αστυνομική καταδίωξη της Παρασκευής στο Πέραμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σκοτωθεί ένας 20χρονος Ρομά.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται το ενδεχόμενο αντεκδίκησης, καθώς υπάρχει προϊστορία μετά από ανάλογα περιστατικά, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι της κοινότητας των Ρομά.Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA