Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ανταπόκριση της Αστυνομίας σε κλήσεις γειτόνων για τον 40χρονο ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα στη Νέα Ερυθραία, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την Αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.

Σύμφωνα με γείτονες του δράστη, η αστυνομία εκλήθη γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση είπε ότι έκανε και ο τραυματίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

Οι μαρτυρίες από τους γείτονες

Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, καταγγέλλουν πως ο δράστης είχε απασχολήσει τη γειτονιά καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού του και όχι μόνο. «Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την Αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (τον δράστη), τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση, φτάνοντας εδώ κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», σημείωσε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA