Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο σεισμός στο Μαρούσι ανησύχησε τους κατοίκους της Αττικής αφού τον ένιωσαν για τα καλά, ειδικά στις περιοχές στα Βόρεια Προάστια, όμως, ο Γεράσιμος Χουλιάρας είναι καθησυχαστικός. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ασθενή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μαρούσι κοντά στο ΟΑΚΑ εξήγησε τι συμβαίνει σχετικά με το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό.

«Είναι συνηθισμένα τα τριάρια (σ.σ. Ρίχτερ) από το Μαρούσι. Έχουμε μικρές δονήσεις συχνά. Είχαμε μια δόνηση μεμονωμένη. Είναι ένα μικρό ρήγμα που σε τακτικά χρονικά διαστήματα μας δίνει τέτοια μεγέθη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Χουλιάρας, προσθέτοντας ότι το δυναμικό του είναι μικρό και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλα ρήγματα.

Παράλληλα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο κ. Χουλιάρας επισήμανε ότι «Ηταν μία συνηθισμένη μικρή δόνηση, μόλις 2,9 Ρίχτερ, αλλά πάρα πολύ κοντά σε σπίτια, στην πρωτεύουσα της χώρας, γι' αυτό και δημιούργησε τόση ανησυχία. Είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου στα 9 χιλιόμετρα, άρα σημειώθηκε κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Εγω ήμουν στην Κυψέλη την ώρα του σεισμού και αρχικά νόμισα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος, πάνω από 4, 4μιση Ρίχτερ αλλά ήμουν πολύ κοντά και έκανα λάθος».

Ευθύμης Λέκκας: Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά με τον σεισμό και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη» είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA