Μενού
  • Α-
  • Α+

Κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, καθώς «κόλλησε» στη στροφή νταλίκα που μετέφερε βαγόνια για το μετρό Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να στρίψει στο φανάρι για τον Φοίνικα αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει. 

Διαβάστε ακόμη: «Ναι» από το ΣτΕ στην μεταφορά των αρχαίων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το OPEN, από την απόπειρα του οδηγού της νταλίκας να στρίψει προκλήθηκαν ζημιές στο διαχωριστικό κράσπεδο. Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία ώστε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του οχήματος, ενώ προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2023 καθώς το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για τον σταθμό Βενιζέλου. «Αμέσως μετά την κύρια γραμμή, θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ παράλληλα προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση στα δυτικά και οι μελέτες προς το αεροδρόμιο. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει επιτέλους ένας σύγχρονος διεθνής συγκοινωνιακός κόμβος. Όπως ταιριάζει στην θέση της και αξίζει στην ιστορία της. Και βέβαια, όπως δεσμεύθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής. Με μια σειρά από μεγάλα έργα: Αναβάθμιση του αεροδρομίου, επενδύσεις στο λιμένα, νέος προαστιακός σιδηρόδρομος για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, νέα σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα, νέα οδική σύνδεση του λιμένα με τον ΠΑΘΕ που λίμναζε για χρόνια, νέα αντιπλημμυρικά έργα σε Ωραιόκαστρο και Λαχαναγορά. Όλα τα κρίσιμα και καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον της πόλης», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης. 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι σταθμοί 

Βασική γραμμή: 

  1. Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός    
  2. Δημοκρατίας   
  3. Βενιζέλου
  4. Αγία Σοφία
  5. Σιντριβάνι/Έκθεση
  6. Πανεπιστήμιο
  7. Παπάφη
  8. Ευκλείδης
  9. Φλέμιγκ
  10. Ανάληψη
  11. 25ης Μαρτίου
  12. Βούλγαρη
  13. Νέα Ελβετία

Επέκταση Καλαμαριάς:                        

  • Νομαρχία   
  • Καλαμαριά  
  • Αρετσού   
  • Νέα Κρήνη    
  • Μίκρα  
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA