Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομόφωνα την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι. Δικαστές και ένορκοι απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορίας. Ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε να της επιβληθεί η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 15 ετών κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και φυλάκιση 6 μηνών για την απείθεια.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της κατηγορούμενης σχετικά με τα επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του. «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Ο συνήγορός της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλουζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί το ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη. Όπως είπε, δεν ζητεί να της αναγνωρίσουν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη αλλά του σύννομου βίου το δικαιούται καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο και μέχρι την επίθεση δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξήγησε ότι για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια της δράστιδος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα . «Αν ,μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζετε ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Κεχαγιόγλου στην Ιωάννα: Δεν ανέχομαι το bullying

Κατά την αγόρευσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και επισήμανε ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης. «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε προκαλώντας την αντίδραση της Ιωάννας. Ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε πως: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε bullying από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Επιπλέον ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η εντολέας του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για την πράξη της, ωστόσο μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους τους προέτρεψε να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA