Μενού
  • Α-
  • Α+

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που χτύπησε την βουλευτή του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, κατά τη διάρκεια της πορείας στα Προπύλαια για τον Ρομά, Νίκο Σαμπάνη, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Η βουλευτής επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ για να ζητήσει εξηγήσεις για την αστυνομική βία.

Ανακοινώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου φαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας. Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 μετέβη στη ΓΑΔΑ, ζητώντας να ενημερωθεί για το χτύπημα που δέχθηκε αλλά και για το γεγονός ότι ενώ επέδειξε τη βουλευτική της ταυτότητα οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει, την αγνόησαν. Πηγές από το ΜέΡΑ25 αναφέρουν ότι η κυρία Απατζίδη δεν έλαβε στην ουσία κάποια ικανοποιητική απάντηση ενώ από το κόμμα εξετάζουν την επόμενη θεσμική κίνησή τους. «Αν δεν ήμουν βουλευτής τι άλλο θα μου έκαναν; Δηλαδή αυθαίρετα και χωρίς λόγο χτυπάνε τον οποιοδήποτε που απλά διαδηλώνει ειρηνικά, χωρίς να προκαλέσει σε καμία περίπτωση», είχε πει μετά το χτύπημα που δέχθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ25. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο», συμπλήρωσε η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA