Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια 16χρονη, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα ίωσης, όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να καταλήξει επτά μέρες αργότερα βυθίζοντας στο πένθος οικείους και φίλους. Η οικογένειά της 16χρονης, ισχυρίζεται ότι η έφηβη έφυγε από τη ζωή μετά από ιατρικό λάθος κι έκανε αγωγή στο νοσοκομείο Τρικάλων διεκδικώντας το ποσό των 800.000 ευρώ. Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό κορίτσι, χωρίς κάποιο προηγούμενο θέμα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το περιστατικό έγινε το 2019 και οι γονείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία καθώς επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις όπως οι αιματολογικές. Ο κ. Αρης Καραμπασιάδης είπε χαρακτηριστικά πως «μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η κοπέλα κατέληξε από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό. Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή, όταν και υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς όπως καταγγέλλουν η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς δεν έχουν προβεί σε μηνήσεις κατά συγκεκριμένων γιατρών, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει ασκηθεί κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA