Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από 235 σχολεία της Α' Αθηνών, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα στην πρώτη παρέλαση μετά από δύο και πλέον χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Την παράσταση, έκλεψε ο σημαιοφόρος του 20ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο οποίος είναι μαύρος και κρατώντας γεμάτος υπερηφάνεια την ελληνική σημαία, παρήλασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Στην παρέλαση συμμετείχαν κι άλλα παιδιά τα οποία έλκουν την καταγωγή τους εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το κοριτσάκι από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η οποία παρήλασε φορώντας την μουσουλμανική της μαντήλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA